Oglas
· · Komentari: 0
VEŽBANJE

LEGIONAR, medicinka i planinar: Ko radi ove 3 vežbe ima TELO da se pozavidi

Vežbate i nemate mnogo masnih naslaga, ali morate znati da nisu sve masti na stomaku iste.

1610271885_Depositphotos_361741430_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Zategnut stomak uvek je spoljni znak da održavate kondiciju i vodite računa o tome šta jedete. Osim što lepo izgleda, on vas čini jačim i manje sklonim povredama.

Pročitajte još: Potreban je samo 21 minut: Ove subote radimo HIT TRENING sa trenerom Marijom (VIDEO)

Potkožne su uglavnom bezopasne, ali zato obratite pažnju na viscelarne, odnosno one koje se formiraju oko organa i, dokazano je, povećavaju rizik od srčanih bolesti, dijabetesa i kancera. Ako ste prvo pomislili na beskrajno ponavljanje čuvenih trbušnjaka, znajte da grešite. Rezultati jedne studije pokazali su da vežbanje trbušnjaka unedogled neće uticati na masti nataložene u predelu stomaka - samo će vam pomoći da ojačate mišiće.

Ometaju hormone, ali...
Loša vest je da one mogu da ometaju hormone koji kontrolišu apetit, raspoloženje i rad mozga. A dobra vest je da možete da ih se otarasite, uz pomoć vežbi.

Zato, da biste ih se otarasili, moraćete da smanjite procenat masti u celom telu. Uz ove vežbe, koje su kombinacija pokreta celog tela i uz koje ćete ostaviti mnogo znoja na parketu, možda nećete odmah početi da ih “topite”, ali ćete u dogledno vreme biti zadovoljni rezultatima.

Pročitajte još: Najvažnija novogodišnja odluka: ŠETAJTE, šetajte i rastežite se na 4 načina

“Udaranje “medicinkom”

Ako niste koristili “medicinku” još od srednje škole, mnogo ste propustili. Centralni deo tela je vaš centar snage, tako da izvođenje eksplozivnih pokreta kao što je udaranje medicinskom loptom, zahteva angažovanje svih vaših mišića, od vrata do kukova, i to istovremeno. A ako ubrzate tempo i pokrenete loptu sa više snage i brzine, ubrzaćete puls i sagoreti ozbiljnu količinu masti sa stomaka. Za to vam je dovoljna “medicinka” od tri kilograma.

- Držite loptu iznad glave. Noge su razdvojene u širini ramena.

- Udarite njome o pod što jače možete. Uhvatite je kad odskoči i ponovite.

Pročitajte još: Kako se osloboditi bola u mišićima posle vežbanja? Tri efikasna rešenja koja će vam pomoći da se rešite UPALE

"Planinar"”

Ovu vežbu čini teškom to što gornji deo tela mora da radi sa sto odsto kapaciteta kako bi telo bilo stabilno i pravo svaki put kada odignete stopala sa poda. Da bi bila delotvorna, tokom 20 sekundi uradite što više ponavljanja, potom se odmarajte deset sekundi i sve ponavljajte četiri minuta.

- Namestite se u položaj za sklekove, tako da telo bude pravo od glave do stopala. To je početna pozicija.

- Podignite desno stopalo sa poda, a levo koleno istovremeno gurajte ka grudima. Desnom nogom kucnite po podu, a zatim se vratite u početni položaj. Naizmenično, što brže, menjajte noge pri svakom ponavljanju.

Pročitajte još: Vreme je za nove odluke: GODINU ZAPOČNITE VEŽBAMA sa trenerom Marijom (VIDEO)

Ne budite lenji Foto: Depozit

“Legionar”

Eksplozivna vežba “legionar” koja aktivira sve mišiće, od glave do pete, podrazumeva prelazak iz položaja skleka u skok i povratak u položaj skleka. Studija Američkog koledža za sportsku medicinu otkrila je da deset ponavljanja ove vežbe ubrzava metabolizam kao i poluminutni sprint, tako da uz pomoć nje možete brzo da sagorite masnoće na stomaku.

- Stanite tako da noge budu raširene u širini ramena.

- Spuštajte telo dok dlanovi ne budu na podu, takođe u širini ramena.

- Zabacite noge unazad, napravite sklek, pa brzo vratite noge do dlanova i uspravite telo, poskočivši. To je jedno ponavljanje.

Pročitajte još: MLADI PAZITE: Alkohol GOJI više i od brze hrane

Iskorak sa tegom iznad glave

Dižite teg iznad glave dok radite iskorak, i videćete kako ćete zategnuti centralni deo tela. Svi mišići trupa moraju da rade zajedno kako bi se težina tega zadržala tačno iznad glave. Tako će se aktivirati i leđa i zadnjica, jer pogrbljena ramena i slab gluteus takođe doprinose tome da stomak bude ispupčen.

- Uzmite dva para tegova, od lakših do onih srednje težine. Podignite ih iznad glave tako da dlanovi budu okrenuti jedan ka drugom.

- Izbacite nogu napred u položaj iskoraka, zastanite, pa onda nogu koja je pozadi privucite napred kako bi stopala bila jedno kraj drugog. Smenjujte noge prilikom iskoraka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas