· · Komentari: 0
DELOTVORNO

Lek koji svi imamo kod kuće EFIKASNO rešava problem karijesa

Aspirin bi mogao da zaleči karijes bez dodatnog lečenja zuba, tvrdi jedno istraživanje.

1614430706_dentist-998830_1280.jpg
Foto: Piksabej

Najobičniji aspirin mogao bi da podstakne samoreparaciju zuba, navodi se u istraživanju. 

Lek koji je svima dostupan pomaže zubnoj strukturi oštećenoj od karijesa da započne proces samozalečenja, navodi se u istraživanju Univerziteta u Belfastu.

Pročitajte još: PAZITE: Ove stvari mogu ozbiljno da vam ugroze život!

Postoji veliki potencijal da se promeni pristup u jednom od najvećih stomatoloških izazova današnjice. 

Rezultati su pokazali da konzumiranje aspirina podstiče samozalečenje zuba. Ovakvo lečenje ne samo da može da produži životni vek zuba već i podstakne ogromne mere štednje u stomatologiji - kaže dr El Karim.

Pročitajte još: Sedite prkrštenih nogu? Evo zašto bi to odmah trebalo da promenite

Istraživanje pokazuje da male doze apsirina "značajno povećavaju" reparaciju minerala koji obezbeđuju snagu i funkciju zuba. Takođe, aspirin stimuliše matične ćelije zuba da regenerišu njegovu strukturu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.