· · Komentari: 0
PROSTATA

Lekari konačno imaju odgovor na pitanje koje zanima muškarce: Šta je bolje, manje ili više seksa?

Doktori u SAD su proverili teoriju da li premalo i previše ejakulacije smanjuje ili povećava rizik od raka prostate.

1614073390_Depositphotos_220727432_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Prema rezultatima do sada najveće studije u SAD, česti seksualni odnosi ili masturbacija zaštite muškarce od nastanka raka prostate.

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

Ispitivanje koje je trajalo više od osam godina i obuhvatilo skoro 30.000 muškaraca pokazuje da oni koji više ejakuliraju imaju manje izgleda da dobiju rak prostate. U grupi ispitanika sa najučestalijom ejakulacijom (oko 21 put mesečno) rizik od nastanka raka smanjen je za oko trećinu u poređenju sa muškarcima koji ejakuliraju samo sedam puta mesečno.

Što više ejakulacija - manje šanse da se dobije kancer prostate

Dr Majkl Laicman i saradnici iz Nacionalnog instituta za zdravlje SAD, ovim istraživanjem praktično su pobili dugo održavanu teoriju prema kojoj velika učestalost ejakulacije povećava rizik od nastanka raka prostate.

Pročitajte još: U ovome je CAKA! Nikada ne treba da čekate da OSETITE GLAD i IZGUBIĆETE KILOGRAME

Ipak, predstoji dugačak put do potpune potvrde nalaza ovog istraživanja, ističe dr Grejem Giles, vođa sličnog ispitivanja u Australiji koje je uključilo 1.500 muškaraca sa rakom prostate.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.