Oglas
· · Komentari: 0
bilje

LEKOVITE BILJKE koje možemo da čuvamo u domovima: Neguju se jednostavno

Sobno bilje ne služi samo za ukras.

1616002353_Depositphotos_22522781_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Određene vrste sobnog bilja imaju sposobnost prečišćavanja vazduha u domu, a mogu vam ponuditi i niz zdravstvenih pogodnosti.

Lavanda ublažava stres

Lavanda se koristi kao sedativ za ublažavanje stresa i napetosti. Jednostavno, sušenu lavandu dodajte u kupku, kao vid aromaterapije, kako biste se opustili. Takođe, možete dodati kašičicu lišća i cveća od lavande u ključalu vodu kako biste napravili opuštajući čaj. Istraživanja pokazuju da aroma lavande snižava visok krvni pritisak.

Foto: deposit

Kućna paprat pročišćava vazduh

Sobno bilje, poput kućne paprati, može da pročisti vazduh u domu štiteći ukućane od štetnog uticaja toksina. Zagađivači koji se najčešće nalaze u zatvorenom prostoru su azbest, pesticidi. duvanski dim i buđ. Kako biste efikasno pročistili vazduh, u prostoriju “ubacite” dve do tri saksije kućne paprati. Biljke moraju biti odmaknute jedna od druge, kako bi mogle da “dišu”.

Nana pomaže kod stomačnih tegoba

Čaj od nane može da se koristi za ublažavanje “obične”, ali i jutarnje mučnine. Jednostavno, u ključalu vodu ubacite nekoliko suvih listova nane i procedite nakon pola sata.

Peršun ublažava alergije

Peršun može pomoći u sprečavanju lučenja histamina, jedinjenja koja izazivaju alergije i polensku groznicu. Dve kašike osušenog lišća peršuna dodajte u ključalu vodu, sačekajte desetak minuta, procedite i pijte kao čaj.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas