Oglas
· · Komentari: 0
ANTIEJDž HRANA

Lepo lice imaju žene koje jedu kolagen: Sok, riba i šaka zrnevlja su delotvorniji od skupih krema

Aktivirajte kolagen i protein dugovečnosti ishranom i prirodnim putem.

1617693680_salad-1786327_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

"Kopaš sebi grob kašikom" - kaže se u slučaju ako neko preteruje sa hranom. Ali, nije da baš svaki zalogaj neizbežno približava starost ili bolest. Naprotiv, postoji hrana koja zaustavlja vreme i podmlađujue organizam. T

Pročitajte još: Milica Milša oduševila fanove FOTOGRAFIJOM iz mladosti: "Bila si i ostala lepotica" (FOTO)

1. Cvekla

Naučnici tvrde da je sok od cvekle pravi eliksir mladosti. Penzioneri koji su tokom eksperimenta redovno konzumirali ovaj napitak pokazali su neverovatne rezultate: mozak svakog od njih za samo 6 nedelja je počeo da funksioniše kao mozak mladog čoveka.

Beta karoten podmlađuje, pa sok od cvekle i šargarepe čini ženu neodoljivom!

Beta-karoten u sastavu cvekle jača imunitet i podmlađuje organizam, betacianin sprečava mutacije ćelija, rutin ima antisklerotično dejstvo, holin podstiče regeneraciju ćelija i poboljšava pamćenje.

Pročtiajte još: Kućna fabrika zdravlja: Ruska travarka Tatjana Guturova savetuje kako se bere i suši bilje?

Hladna supa od cvekle Foto: Piksabej

2. Crno grožđe

Crno grožđe i crveno vino sadrže antioksidans resveratrol koji štiti ćelije od starenja, sprečava oksidativni stres i produžava životni vek čoveka. On ima antikancerogeno i kardioprotektorno dejstvo. Osim toga, on aktivira "protein dugovečnosti" SIRT1.

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

Crna čokolada
Kakao sadrži posebnu vrstu flavonoida - flavonole. Oni u bukvalnom smislu podmlađuju stare ćelije u organizmu. Flavonoli takođe imaju protivoupalno dejstvo i eliminišu slobodne radikale koji provociraju rano starenje.
Masna riba sprečava starenje, a crno grožđe aktivira protein dugovečnosti.

3. Masna riba

Losos, skuša, haringa i sardina su izuzetno bogate nezasićenim masnim kiselinama omega-3 i dimetilaminoetanolom (DMAE) koji usporavaju procese starenja u organizmu i povoljno utiču na stanje kože, kose i noktiju. DMAE podstiče rad mozga, poboljšava pamćenje i raspoloženje, smanjuje rizik od demencije i Alchajmerove bolesti.

Pegla bore Foto: Depozit

Zeleni čaj
Zeleni čaj sadrži najmoćniji poznati antioksidans epigalokatehin-3-galat koji uništava maligne ćelije, normalizuje proces metabolizma i eliminiše slobodne radikale. EGCG štiti zdrave ćelije od oštećenja i ima protivovirusno i kardioprotektorno svojstvo. On poboljšava sintezu kolagena i usporava proces starenja.

4. Maslinovo ulje

 

Terpeni, steroli i tokoferoli koji se nalaze u maslinovom ulju imaju imunostimulirujuće i antisklerotičko dejstvo. U "saradnji" sa holinom i filohinonom oni poboljšavaju metabolizam i obnavljaju ćelije. Maslinovo ulje podmlađuje organizam, regeneriše kožu i efikasno pegla bore, a koristili su ga stari Rimljani.

 

Maslinovo ulje podmlađuje i regeneriše.

Pročitajte još: RUSKINJA Viktorija Semjonova: SMRT dolazi iz creva, zato ih moramo čistiti od TOKSINA (RECEPT)

 

5. Semenke od bundeve

 

Cink koji se nalazi u sastavu semenki od bundeve sprečava nastanak bora, ima antiupalno dejstvo i štiti organizam od štetnog delovanja UV-zračenja. Masne kiseline poboljšavaju elastičnost kože i ubrzavaju zarastanje rana, a triptofan normalizuje san što je veoma bitno za maldost i dugovečnost. Osim toga, semenke od bundeve su prirodan lek protiv bolesti prostate i sredstvo za jačanje muške fertilnosti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas