· · Komentari: 0
PRVA DAMA

Neobične lepote, nazvana PUSTINJSKA RUŽA: Ona je PRVA DAMA Sirije, pobedila je RAK, a o ljubavi sa Bašarom KOLAJU PRIČE (FOTO)

Asma el Asad prva je dama Sirije i supruga Bašara el Asada.

1595235117_Capture01.JPG
Foto: Printskrin / Instagram / asmaalassad

Asma je rođena u Londonu, 11. avgusta 1975. godine, a njena porodica je poreklom iz grada Homs u Siriji. 

Za razliku od svog supruga, Asma nije odrasla u Siriji. Rođena je u Velikoj Britaniji gde je i završila fakultet na Kraljevskom koledžu Univerziteta u Londonu, gde su je prijatelji znali kao Emu.

Pročitajte još: Savet Dikensa za SREĆAN ŽIVOT: Nakon strašne nesreće napisao je PORUKU koja i danas objašnjava sve

Otac joj je bio kardiolog, a majka diplomata. Asma je studirala francuski jezik i kasnije radila za "Dojče banku" u Londonu kao investicioni bankar, sa klijentima iz Evrope i sa Dalekog istoka.

Za svog sadašnjeg supruga, Bašara el Asada, udala se kada je imala 25 godina. Upoznali su se kada je Bašar bio na specijalizaciji iz oftalmologije u Londonu, a ponovno su se sreli 2000. godine. Venčali su se u tajnosti godinu dana kasnije, tek nekoliko dana nakon što je njen muž preuzeo funkciju predsednika nakon smrti svog oca.

Poznata je i pod imenima "pustinjska ruža", za one koji je doživljavaju kao nežnu i krhku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"..بتفوقكم اليوم وتسلحكم بالعلم والمعرفة تسيرون على دروب النور التي سار عليها آباؤكم حين بذلوا نفوسهم ليدفعوا عن #سورية عتمة الظلام وإرهاب الظلاميين.. فهنيئا للوطن بكم.. وهنيئا لكم بآباء منحوكم أرفع شرف، وبأمهات قدمن لكم ولسورية أنموذجا للعطاء دون حدود .." الرئيس #الأسد خلال استقباله والسيدة #أسماء اليوم مجموعة من أبناء وبنات #الشهداء #المتفوقين في شهادتي التعليم الأساسي والثانوي .. برفقة أمهاتهم.. #أبناء_الشهداء_أمانة

Objava koju deli The First Lady Asma al Assad (@asmaalassad) dana

Pročitajte još: Sa godinu dana znao je korejsko pismo, a sa tri objavio KNJIGU ESEJA! On je NAJPAMENTIJI čovek na svetu, a samo u JEDNOM TRENUTKU je srećan

Asma je veoma aktivna na društvenim mrežama gde malo-malo objavljuje fotografije sa decom, iz poseta vrtićima ili sličnim ustanovama.

Na društvenim mrežama njen rad prati više od 340.000 ljudi, a o njenoj humanosti govore brojne akcije čiji je pokretač.

Dana 8. avgusta 2018. objavila je da je na hemoterapiji zbog raka dojke, koji je otkriven u ranoj fazi. Uprkos terapiji trudila se da uvek obiđe porodice stradalih boraca sirijske vojske, sa maramom oko glave.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Predsedništva objavljena je fotografija sirijskog predsednika kako sedi pored bolničkog kreveta svoje supruge koja prima terapiju, ispod koje piše da je maligni tumor otkriven na vreme.

U zemlji bez lekova i bolnica prva dama je pobedila opaku bolest. Kada su saznali lepe vesti iz predsedničke palate u Damasku, saopšteno je: "Putovanje je završeno!" 

Putovanje jednog života

Asma al Asad, uz sve kvalitete koje poseduje, takođe je i žena neobične lepote, pored pobedničkog duha koji nosi u sebi. Sa suprugom Bašarom ima troje dece Hafiza, Zeina i Karima.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.