Oglas
· · Komentari: 0
Vežite se

Leteći automobili u komercijalnoj upotrebi već 2023? (FOTO/VIDEO)

Japanska vlada pomaže razvoj ovog prevoznog sredstva, a nekoliko kompanija već ima modele

1597393754_SKAJ-DRAJV-1.jpg
Foto:"Skaj drajv inc"
Oglas

Da je ove godine bilo Olimpijskih igara u Japanu sasvim sigurno bi na svečanom otvaranju videli neki od letećih automobila na čijem se razvoju u "Zemlji izlazećeg sunca" uveliko radi.

Pročitajte još: Grade se STANOVI za porodice sa decom na Novom Beogradu - EVO O ČEMU SE RADI (FOTO)

Ovako, verujemo da će, ako korona dotle bude savldana, već naredne godine, u Tokiju, svet koji će biti prikovan za "male ekrane" biti u prilici da svedoči početku nove ere u saobraćaju.

Da je to tako potvrđuje i pisanje japanskih medija o odluci Vlade Japana da "značajnim sredstvima" potpomogne, ubrza proizvodnju ovih "letećih automobila".

Pročitajte još: U Evropi vlada "golf", a koji je automobil najprodavaniji u svetu?

Plan je da već 2023. počne komercijalna upotreba "let-mobila" sa ciljem da se što pre rastereti saobraćaj u japanskim gradovima, megalopolisima.

Foto: "Skaj drajv inc"

Kako sada stvari stoje, najdalje je odmakla kompanija "Skaj drajv" koja je napravila i prototip i objasnila kako ona vidi buduće odvijanje saobraćaja.

Jednostavno bi sve funkcionisalo. Vozač i putnici bi automobilom došli kolovoznom trakom, dakle redovnom deonicom drumskog saobraćaja do mesta gde je predviđeno poletanje i sletanje vozila. Ovo je verovatno osmišljeno u cilju lakšeg upravljanja saobraćajem, sa željom da se izbegnu gužve na nebu. Odatle bi, prema planu, moglo da se stigne u bilo koji deo grada za manje od deset minuta.

Takav je, kažu plan razrađen već u Tokiju, a rok koji je dat je 2050- godina da se taj plan i realizuje.
"Let'mobil" kojeg su razvili u "Skaj Drajv" kompaniji je dug 4,0 metara, širok je 3,5 m, a visok 1,5 metara! Uz pomoć osam propelera može da poleće i sleće potpuno vertikalno. Maksimum težine koju može da ponese je 500 kilograma. Visina na kojoj leti je maksimalno 500 metara.

Pročitajte još: Ovo je vreme SUV vozila, ekipa "Magazina Novosti" otkriva ZAŠTO (FOTO)

Domet sa trenutnim baterijama je oko 30 kilometara. maksimalna brzina je 100 kilometara a operativna oko 60 kilometara na čas.

Nema podataka o snazi i vrsti motora koji ga pokreću kao ni o vremenu i načinu punjenja.
Jasno je da su predviđene i posebne mere koje se odnose na bezbednost putnika ali o njima nema još nikakvih zvaničnih pojedinosti.                        

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas