Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Letnje osveženje skida kilograme! 10 KILOGRAMA MANJE za dve nedelje BEZ TRENINGA i znojenja

Ova neverovatna dijeta stara je skoro 90 godina godina, a popularnost je stekla tokom sedamdesetih godinama 20.veka zbog svoje učinkovitosti

1595456032_limunada.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Limun je omiljeno letnje osveženje, posebno u obliku napitka. Limun dijeta je možda i najbolji način detoksikacije, koji istovremeno radi na višku kilaže - u 16 dana koliko traje režim možete izgubiti i deset kilograma ako se stvarno držite pravila.

Pročitajte još: Posle ovih biljnih napitaka IZGUBIĆETE STOMAK i "osušiće" se masne naslage

Ovo nije neka nova izmišljotina nutricionista. Ovu dijetu stvorio je Stenli Burghus još tokom četrdesetih godina prošlog veka.  

U samo 16 dana istopiće se 10 kilograma i svi toksini će biti izbačeni

Limun dijeta temelji se jednom ključnom napitku.

Pročitajte još: Dijeta je dobra ako čovek ne gladuje i OBAVEZNO unosi dve stvari

Sastojci za napitak za mršavljenje:

  • 2 kašike svežeg soka od limuna
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 200 mililitara vode
  • čili na vrh kašičice
Foto: Depositphotos

Tokom dana trebalo bi da se popije između 6 i 12 čaša napitka, sveže pripremljenog, a unos hrane svodi se na minimum, oko 1200 kalorija.

Koristi od napitka

Limun podstiče metabolizam i probavu, a javorov sirup nosi hranljive sastojke i energiju, dok će čili pomoći u razgradnji masti u telu.  

Koristi od dijete

Detoksikacija organizma i čišćenje creva i probave od štetnih sastojaka
  • detoksikacija - čisti telo od toksina
  • metabolizam - napitak ubrzava metabolizam i podstiče razgradnju masti
  • mršavljenje - tokom dijete možete izgubiti do 10 kilograma ukoliko imate veliki višak, dok će oni mršaviji izgubiti dva do tri kilograma

Pročitajte još:Jak doručak doprinosi smanjenju kilograma, ali to nisu jedine blagodeti ovog pravila

Ishrana tokom dijete

Tokom sprovođenja limun dijete jede se lagano. Dozvoljene su sledeće namirnice: sveže isceđeni voćni sokovi i zeleni čaj, bademi i lešnici, od povrća brokoli, grašak, kupus, luk, patlidžan, paradajz, spanać, tikvica, piletina, riba, semenke bundeve i tofu sir. Od voća se preporučuje dinja, grejp, grožđe, jabuka, kivi, lubenica, jabuka i pomorandža, dok se od začina primenjuju korijander, menta, ruzmarin i timijan. 

Vežbanje nije preporuka

Zbog niskog dnevnog unosa kalorija preporučuju se fizički napori manjeg intenziteta poput joge, šetanja i samo vežbi istezanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas