Oglas
· · Komentari: 0
SALATA

LIBANSKA salata od PERŠUNA - recept za jednostavno i brzo PREDJELO!

Tabuli je libanska salata u kojoj glavnu ulogu igra peršun.

1619178553_food-5203382_1920.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Sastojci za salatu

  • Dve veće veze peršuna 
  • 130 g bulgura
  • 100 ml ključale vode
  • 6 tanjih komada zelenog, mladog luka
  • 3 veća paradajza
  • 2 kašičice suve mente (može i sveža)
  • so i beber
  • maslinovo ulje (oko 80 ml)
  • isceđen sok od limuna
  • 1/3 kašičice pimenta ili po veći prstohvat cimeta, muskatnjog oraščića i karanfilića

Pročitajte još: Sočno i ukusno, rešenje za svaki praznik: Kremasti voćni kolač sa višnjama (FOTO/VIDEO)

Priprema salate

Savet plus
Prilikom usitnjavanja peršuna, nikako nemojte koristiti unakrsne pokrete radi dodatnog usutnjavanja. Dobiće tamne fleke po ivicama i izgledaće kao da je salata dugo stajala.

Iseckati peršun na što sitnije komade. 

Bulgur stavite u činiju i prelijte ključalom vodom. Ostavite da upije tečnost dok pripremate druge sastojke. Primetićete da brzo upija vodu, ali nipošto nemojte dodavati novu. Pre dodavanja salati dobro izlomite i rastresite bulgur.

Paradajz operite, sklonite semenke i vodu iznutra. Naseckajte na sitne kockice.

Mladi luk operite i iseckajte i zeleni i beli deo na kolutiće. Ocedite jedan limun, a zatim procedite pulpu.

Salatu servirajte uz listove zelene salate kao predjelo ili uz jako začinjeno meso, poput ćufti.

Sve sastojke ubacite u veliku činiju, dodajte sušenu mentu, so, biber i piment. Na kraju dodajte ulje i polovinu količine limuna, ismešajte dobro i probajte da li treba da se popravi.

Pročitajte još: Kako da spremite JAGNJETINU U RERNI ZA VASKRS: Recept za pečenje sa hrskavom kožicom, sočno kao ispod SAĆA!

Serviranje

Obično se služi sa listovima zelene salate i tako može biti odlično predjelo.

Možete je služiti i uz meso (neko jače začinjeno poput ćufti), ribu, feta sir i humus.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas