· · Komentari: 0
SAVETI

Limun u službi ČIŠĆENJA! Uzmite ovu voćku i osvežite kuću

Kućni poslovni nekima mogu da predstavljaju napor, ali na sreću postoje nekoliko jednostavnih načina čišćenja kuće.

1618411850_lemon-squeezer-609273_640.jpg
Foto: Pixabay

Jedan od načina da smanjite broj proizvoda za čišćenje koje unosite u svoj dom je čišćenje proizvodima koje već imate. Čuli smo za brojne prednosti limuna, ali da li ste znali i za ove?!

Uklonite mrlje rđe sa odeće

Nanesite sok od limuna na mrlju, poprskajte sprejom za kamenac i utljajte u tkaninu. Pustite da odstoji dok mrlja ne nestane, a zatim operite u mašini za pranje veša.

Pročitajte još: Predstavljamo vam jedini ISPRAVAN način podgrevanja hrane u mikrotalasnoj (VIDEO)

Uklonite kamenac iz slavina

Trljajte uređaje limunovim sokom i ostavite da odstoji preko noći. Isperite ujutro i uživajte u čistim slavinama.

Očistite mrlje na fugnama

Napravite pastu od limunovog soka i kašičice kreme za izbeljivanje zuba i četkom za zube nanesite na to mesto. Kada mrlja nestane, isperite vodom.

Pročitajte još: Ako kesu za đubre otvorite, protresete i onda stavljate u kantu, GREŠITE! Evo kako se PRAVILNO menja (VIDEO)

Očistite radne površine od laminata

Iscedite sok limuna na pod. Utrljajte limun u bilo koje mrlje i pustite da odstoje dok mrlje ne nestanu, a zatim isperite.

Očistite mikrotalasnu

Narežite limun, stavite ga u posudu sa vodom i mikrotalasnu pećnicu 45 sekundi. Ovo bi trebalo olakšati brisanje mrlja i eliminisaće neprijatne mirise.

Pročitajte još: Ovih 7 PRERAĐENIH namirnica su zapravo DOBRE za vaše zdravlje

Neka frižider bude svež

Pola nepokrivenog limuna čuvajte u frižideru kako biste eliminisali loše mirise.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.