Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

Magična biljka: Reguliše krvni pritisak, kontroliše dijabetes i leči bolesti kože!

Korijander je biljka koja je bogata proteinima, vitaminom C i K.

1613153920_Depositphotos_26107877_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Korijander se koristi u raznim jelima i ima oštru aromu. Bogat je dijetalnim vlaknima zajedno sa mnogim drugim neophodnim hranljivim sastojcima. 

Pročitajte još: Kada je on prva pomoć? Sve blagodeti ČAJA OD LISTA BRUSNICE

Korijander je biljka jedinstvenog ukusa i oštre arome. Pripada porodici biljaka Apiaceae i često se koristi u sirovom obliku kao ukras u raznim jelima. Može da poboljša ukus bilo kog jela i da ga podigne svojim prepoznatljivim ukusom.

Pročitajte još: Beli KOREN je antibiotik, jedite ga i pijte, ali NARENDAN jedite samo određen broj dana

Što se tiče nutritivne vrednosti ove biljke, ona je bogata proteinima, vitaminom C i K. Sadrži i kalcijum, kalijum, karoten i fosfor, gvožđe, magnezijum itd. Pored ovih, evo još nekih zdravstvenih blagodati ovog biljka.

Leči kožne bolesti

Korijander ima antiseptična, antifungalna, antiinflamatorna i antimikrobna svojstva koja ga čine efikasnim u lečenju kožnih poremećaja poput suvoće i gljivičnih infekcija. Takođe je bogat antioksidantima i ima dezinfekciona i detoksikaciona svojstva.

Pročitajte još: Zeleni ili crni čaj? Možda ste živeli u zabludi, ali ovo nisu ISTI NAPICI! Evo i koji je zdraviji

Foto: Depozit

Reguliše krvni pritisak

Visok krvni pritisak može dovesti do različitih zdravstvenih problema. Korijander pomaže u snižavanju krvnog pritiska. Opušta napetost krvnih sudova i pomaže u smanjenju rizika od raznih kardiovaskularnih bolesti poput moždanog i srčanog udara.

Korijander se koristi u raznim jelima

Održava zdravlje kostiju

Bogat je kalcijumom i drugim esencijalnim mineralima, te stoga pomaže u održavanju zdravlja kostiju i njihovoj zaštiti od raznih bolesti povezanih sa kostima poput osteoporoze, kao i u održavanju trajnosti i ponovnog rasta kostiju.

Pročitajte još: 6 MAGIČNIH KRISTALA: Doneće dobre vibracije, pozitivnu energiju i blagostanje

Zdravlje očiju

Korijander je bogat antioksidantima i mineralima, zajedno sa antimikrobnim svojstvima koja pomažu u prevenciji različitih očnih bolesti poput konjunktivitisa. Sprečava makularnu degeneraciju i poremećaje vida.

Ima mnogobrojne zdravstvene koristi!

Kontroliše dijabetes

Korijander stimuliše lučenje insulina i smanjuje nivo šećera u krvi. Stimulišući efekti korijandera povećavaju nivo insulina u krvi, što rezultira padom nivoa šećera u krvi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas