· · Komentari: 0
NARODNA MEDICINA

Magnezijumovo ulje pomaže kod KOSTOBOLJE: Evo kako da ga pripremite i ojačate svoje kosti (RECEPT)

U tradicionalnoj medicini bolovi u kostima se od davnina rešavaju sa magnezijumovim losionom, odnosno uljem magnezijuma

1622153321_Depositphotos_82513208_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Direktno uzimanje rastvora magnezijum hlorida u vodi predstavlja najbolji oblik unosa magnezijuma. Magnezijum hlorid možemo koristiti na dva načina, oralno ili putem kože. Drugi način je efikasniji i ima nekoliko prednosti. Napitak magnezijum hlorida, kao i ulje možete napraviti i sami u svojoj kuhinji.

Pročitajte još: Stavite JAJE na dno saksije sa cvećem i videćete NEVEROVATNE rezultate! (FOTO/VIDEO)

Magnezijum hlorid je mineralni sastav koji se dobija isparavanjem morske vode . Dostupan je u granulama ili listićima od kojih se može praviti odvar za oralno uzimanje, a od njega se pravi magnezijumovo ulje i može se koristiti za kupke.

Kako se nanosi na kožu?
Magnezijumovo ulje najbolje ja naneti na čistu kožu nakon tuširanja. Potrebno je nežno utrljati ulje i ostaviti da se apsorbuje u trajanju od oko pola sata.  Za sportske napore potrebno je da u ulje magnezijuma dodate nekoliko kapi eteričnog ulja četinara i utrljavajti u kožu stopala i nogu, ako ste izloženi većim sportskim naporima.Ulje magnezijuma može se koristiti i za masažu tela. Osim što ćete tako povećati nivo magnezijuma, sama masaža doprineće opuštanju mišića u celom telu.  

Kada se nanosi direktno na kožu, magnezijum hlorid se trenutno apsorbuje u tkiva i znatno povećava nivo magnezijuma u organizmu. Budući da magnezijum pritom ne prolazi kroz probavni trakt, nema rizika od neprijatnog laksativnog učinka. Nanošenje ulja magnezijum hlorida na kožu pokazalo se i kao izvrstan način nadopune „zaliha“ magnezijuma kod sportista, koji su  izloženi velikim fizičkim naporima.

Pročitajte još: Isecite crni luk BEZ SUZA uz pomoć OVA 4 trika! (VIDEO)

Recept  za pripremu magnezijumovog ulja

Za izradu ulja potrebna je jedna šoljica pročišćenog magnezijum hlorida, dve šoljice destilovane vode i staklena bočica sa raspršivačem.  Prokuvajte vodu. U staklenu bocu stavite magnezijum hlorid pa prelijte kipućom vodom. Dobro izmešajte tako da se potpuno otopi. Ostavite da se ohladi pa prelijte u staklenu bočicu s raspršivačem.Ovo ulje magnezijuma možete čuvati na sobnoj temperaturi do 6 meseci.

Pročitajte još: Cvetni spektakl od puzavice - Ukrasite ulaz prelepom VISTERIJOM! (FOTO/VIDEO)

Iako ovo nije pravo ulje već mineralna tečnost,  naziva se uljem zbog donekle masnog osećaja na koži posle njegovog nanošenja.

Pročitajte još: Šta treba da znamo o LAVANDI? Odlična je u borbi sa stresom, a ovako deluje na bore i akne

Ovo magnezijumovo ulje se koristi svakodnevno, može i više puta dnevno, najbolje je mazati na bolna mesta, stomak, pazuh, stopala. Najčešće se koristi uveče za masažu celoga tela i pusti se da ga koža upije. Na samom početku se na koži može osetiti  osećaj peckanja i na koži ostane osećaj kao nakon kupanja u moru. Koža postaje baršunasta, mišići su kompaktniji i povećava se pokretljivost zglobova. 
Ako koža nakon njegovog nanošenja pocrveni, crvenilo može da potraje duže od sat vremena, pa će se magnezijumovo ulje više razblažiti za naredno nanošenje ili se ranije ispere sa kože.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.