· · Komentari: 0
komunikacija

Male stvari mogu da poprave vezu: Nije tako teško

Bez stalnih napora, vi i vaša voljena osoba biste na kraju mogli da se nađete u velikoj petlji ponavljajućih problema, okruženi rutinom koja će vas na kraju razdvojiti.

1610631769_Depositphotos_48896205_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Međutim, sve to možete sprečiti ako se na dnevnoj osnovi samo malo potrudite. Zdrava veza je ona koja se zasniva na poverenju i sigurnosti, zbog čega su male stvari dovoljne da ljubav ostane jaka. Za razliku od velikih gestova koji se praktikuju jednom godišnje, mali trenuci nežnosti, ljubavi i pažnje će vašoj voljenoj osobi pokazati koliko vam ona znači – svakog dana.

Pročitajte još: Psiholozi kažu da postoji pet vrsta veza - u koju spada vaša?

Male stvari

Lako je prevideti sitnice poput jutarnjeg poljupca, pozdrava ili zagrljaja. Međutim psiholozi tvrde da su upravo oni najvažnije stvari kojima treba da posvetite pažnju u toku dana. Uživajte u njima. Dozvolite sebi da zastanete (šta god da radite) i da kažete svom partneru da ga volite. Zagrlite ga snažno i poželite mu laku noć. Jer magično je osećanje spavati kraj nekog koga iskreno volite.

Foto: Deposit

Pitanja umesto pretpostavki

Bez obzira koliko dugo ste u braku / vezi i koliko mislili da poznajete svoju voljenu osobu, nikad ne treba da se služite pretpostavkama. Vrlo je opasno tvrde psiholozi pretpostavljati šta neko drugi misli, jer to često dovodi do nesporazuma i povređenih osećanja. Jednostavnija i praktičnija varijanta je postavljanje pitanja.

Pročitajte još: Psiholog Marina savetuje: Šta uraditi kada on kaže da mu "TREBA PROSTORA"?

Razgovarajte jedno sa drugim

Komunikacija nije važna samo na početku veze, već i nakon decenije provedene u zajednici (i više naravno). Razgovajate sa svojim partnerom u toku dana, o svemu, ne samo o aktuelnim svetskim temama. O svojim osećanjima, strahovima, težnjama, očekivanjima, planovima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.