· · Komentari: 0
KUPATILO

MALO, belo i providno: Izvucite MAKSIMUM iz kupatila mikro dimenzija

Da li ste spremni da stvorite iluziju? Ukoliko ste odgovorili potvrdno, a uz to imate malo kupatilo, ovaj tekst namenjen je upravo vama.

1599210554_Depositphotos_172154922_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Optička iluzija raspršiće skučenost koju osećate prilikom ulaska u kupatilo, jer lako možete da ga vizuelno učinite većim, bez pomeranja ijednog zida. Otkrićemo vam i kako.

Prodor prirodnog svetla čini svaki prostor većim, pa i ovaj. Ukoliko u kupatilu imate prozore, nemojte na njih da stavljate zavese, venecijanere ili roletne, jer mogu da smanje osvetljenje. Održavajte stakla čistim, a ako se na njima uhvati zelenkasti talog nalik mahovini, skinite ga ribaćom četkom, prethodno umočenom u rastvor tople vode i blagog deterdženta.

Pročitajte još: POLIVAJTE stolice gaziranim SOKOM, mažite ih MAJONEZOM i biće PRELEPE

Ormariće sa lavaboom izbacite, a na njihovo mesto stavite ugradni umivaonik, koji ćete postaviti u nosač nalik na stalak za policu ili šank, duž celog zida. Na njega ćete moći da postavite sve ono što vam je ranije stajalo u ormariću, a dobićete na prostoru. Ispod poređajte lavore, sredstva za čišćenje ili šta god vam je već potrebno u ovom prostoru - neće smetati, a biće i manje primetni.

Ugradite umivaonik, praktičnije je.

Izbacite ormariće sa lavaboom zauzimaju mnogo mesta Foto: Depozit

Deviza “manje je više” odlično je primenjiva za mala kupatila. Smanjite broj stvari u vašoj toaletnoj oazi, ograničite se samo na neophodne, jer prenatrpanost, vizuelno ali i funkcionalno, “jede” prostor.

Pročtiajte još: Čim uđete u KANCELARIJU znaćete ko je ŠEF: Evo UPUTSTVA

Bez pregrada Foto: Depozit

Takođe, trudite se da što manje boja mešate u enterijeru, a ako ih već imate, prelaze između njih ublažite da ne bi bili oštri. Idealno je da pregrade ili postolja za lavabo budu u boji zida.

Izbegavajte spušten plafon i tamne pločice do pola zida.

Gipsane radove ili spušteni plafon izbegavajte u širokom luku, jer oni vizuelno prostor čine mnogo manjim nego što zapravo jeste.

Birajte pločice što svetlijih boja.

Pločice postavite duž celog zida, sve do plafona, jer ako budu zalepljene samo do polovine, učiniće ga nižim. Birajte svetle boje za krečenje, a ako imate široke lajsne zamenite ih za uže.

Pročitajte još: Pogledajte OVAJ DEO KUĆE i biće vam jasno kakvi ukućani tu žive!

Umesto tuš-kabine postavite staklo bez rama. Reč je o kaljenom staklu, debelom svega 6-10 milimetara, dakle potpuno transparentnom. Imaćete osećaj da ga ni nema u prostoru, a kapljice vode neće se rasipati svuda unaokolo.

Ugradno staklo za tuš je bolje od vrata.

Ako se odlučite za ono iz dva dela, prilikom kupovine obratite pažnju na to da li se vrata otvaraju na levu ili desnu stranu, a najmanje prostora zauzimaju klizna vrata. Obratite pažnju i na materijale koje koristite u enterijeru. Ako ima mnogo različitih, kupatilo će delovati pretrpano.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.