· · Komentari: 0
PREDNOSTI

MANJE GRUDI, VEĆI UŽITAK: Nauka otkriva 11 prednosti koje će vas iznenaditi (FOTO)

Bolje držanje i mlađi izgled.

1605259810_Depositphotos_20177673_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Male ili velike grudi - nekima je svejedno, mudriji će reći da je najvažnije da su zdrave. U globalu, kao meru manjih grudi muškarci će reći da su to one s veličinom jedinica i dvojka, dok će one s trojkom doživeti kao prosečno velike grudi, a četvorke i petice - velike grudi.

Danas se većina grudnjaka kupuje zavisno od opsega grudi uključujući i leđa - od 65 cm, pa više od 100 cm, dok oznake A, B, C, D, E, F i G - označavaju veličinu korpe.

Naučno je dokazano da žene sa manjim grudima, dožive više užitka. 

Osim boljeg držanja i mlađeg izgleda, studije otkrivaju kako žene s manjim grudima više uživaju u seksu i po pravilu znatno ranije uočavaju opasne izrasline.

 Ovih će vas 11 prednosti iznenaditi.

1. Više užitka u krevetu

Uprkos tome šta nam se plasira na televiziji i društvenim mrežama, male grudi donose veliku prednost u seksualnom životu. Naime, studija Univerziteta u Beču pokazala je kako su žene s velikim grudima za 24 posto manje osetljive na podražaje na njima. Budući da imaju manje masnog tkiva, dodiri su intenzivniji i lakše ih je stimulisati. Osim toga, studije pokazuju kako žene s manjim grudima češće postižu orgazam.

Pročitajte još: Poznati ruski psihoterapeut otkriva zašto današnji brakovi propadaju

2. Mladolik izgled

U tinejdžerskom dobu manje grudi nisu nešto s čime su devojke zadovoljne, ali u kasnijoj dobi i s više iskustva i mudrosti, njihove prednosti nauče da se cene. Manje grudi se povezuju sa devojačkim uzrastom, pa žene koje imaju manje grudi uglavnom izgledaju mlađe, vitkije i krhkije - što se smatra i simbolom ženstvenosti.

3. Gravitacija nije neprijatelj

Tokom vremena grudi mogu da se spustite i do 13 cm prema pupku, ali što su one manje - manji je rizik i njihovog spuštanja. Zbog toga žene s manjim grudima i u 50-ima mogu bezbrižno da se sunčaju u toplessu, a da se pritom ne osećaju kako su im grudi otišle "južno". Prsni mišići lakše pridržavaju manje grudi, a one su i same po sebi lakše - zato se i bolje "drže".

Pročitajte još: Poljubila konja, srušio zid... Ovo su NAJBIZARNIJI razlozi za razvod

4. Lakši odabir odeće

Duboki dekoltei na velikim grudima često mogu izgledati napadno, pa čak i vulgarno, dok s manjim grudima i dubok dekolte može izgledati sofisticirano. Takođe, žene s manjim grudima mogu da nose i razne haljine sa otvorima na leđima koje se nose bez grudnjaka, a da se to ne primećuje kao kod bujnih grudi.

5. Odbijaju seksističke muškarce

Muškarce kojima je glavni kriterijum za to da li im je žena privlačna ili nije raskošno poprsje deluju plitko, a to dokazuje i nauka. Studija Univerziteta Westminster je pokazala kako velike grudi preferiraju muškarci izraženijih seksističkih stavova, s jasnim podelama muških i ženskih uloga, koji žene doživljavaju kao "mekši pol". 

Pročitajte još: Da li ste znali? Ovo su tri ženska najveća kompleksa

6. A privlače situirane

Prema evoluciji, one sa više masnog tkiva (a upravo ono čini grudi) na muškarce deluju kao žene s većim "zalihama" masnog tkiva, koje se čak povezuje s dostupnošću hrani i uopšteno resursima, pokazala je studija časopisa Psychology Today. Tako žene s većim grudima privlače siromašnije ili muškarce koji više strahuju za svoju egzistenciju, dok su one s manjim grudima privlačne situiranima.

7. Bolje držanje

Grudi, naročito one veće, mogu biti veliki teret ženi koja ih nosi. U globalu žene s većim grudima se već od perioda adolescencije više pogrbljuju, a kako je njihova kičma pod većim opterećenjem, sve češće se susreću i s bolovima u leđima. Upravo je ta zdravstvena poteškoća razlog zbog kojeg se brojne žene odlučuju na operaciju smanjenja grudi.

Pročitajte još: SUOČITE SE sa istinom! Sauna TOPI KILOGRAME, ali ne baš i kao teretana!

8. Sloboda grudima!

Manjim grudima ne trebaa tolika "podrška" kao velikim, a nije nužno niti da su sve vreme u grudnjaku. Osim toga, grudnjaci manjih brojeva manje se traže, pa su i češće na popustu, a budući da je njihova funkcija više estetska, veća je i mogućnost odabira između raznih modela.

9. Manji zdravstveni rizik

Manje grudi zaista mogu da spasu život, a razlog za to je jednostavan. Naime, brojne studije potvrđuju kako žene s manjim poprsjem po pravilu ranije dolaze lekaru zbog sumnjivih promena, naprosto jer ih je lakše primetiti nego na onim većima.

Pročitajte još: Nasušna potreba ili sport: Ipak NIJE DOBRO ogovarati, jer izaziva loša osećanja

10. U dobrom su društvu

Mediji često nameću sliku seksipila kroz raskošne obline - što uključuje i grudi. Zbog toga se preko 80 posto žena u svetu slavnih odlučilo na operaciju povećanja grudi, što im omogućuje da istovremeno budu vitke, a imaju obdareno poprsje. Ipak, neke od najseksipilnijih žena sveta nisu podlegle tom trendu, a i dalje su vrlo seksi - od Šarliz Teron, Natali Portman, Kameron Diaz, Kira Najtli, Kejt Hadson, Olivija Vajld...

11. Treninzi su lakši

Tokom vežbanja grudi se, poput svakog mekanog tkiva, intenzivno pomeraju. Kod većih grudi dolazi do pojave bola i neugode, pa čak i uz posebno dizajnirane sportske grudnjake. Takođe, neugodne mogu biti i one vežbe koje podrazumevaju ležanje na stomaku.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.