Oglas
· · Komentari: 1
DRUŠTVENE MREŽE

Maske na licu mogu izazvati RAK?! Uznemirujuće vesti se i dalje šire društvenim mrežama!

Čak 90 odsto dezinformacija o korona-virusu nije uklonjeno sa ove društvene mreže, a samo jedna od njih je da nošenje zaštitnih maski izaziva najtežu bolest

facebook-5ed8cbf4d9dbc.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Još uvek je aktivno čak 90 odsto lažnih vesti o Covid-19 pandemiji još uvek  je dostupno na društvenoj mreži Facebook i Twitter, pokazalo je poslednje istraživanje Britanskog centra za suzbijanje digitalne mržnje.

Pročitajte još: Evo kako da ZATAMNITE ekran na Gmail aplikaciji

Istraga provedena na uzorku od 649 takvih postova na Facebook i Twitter i ukazala da je njih 90 odsto njih nije izbrisano.

Saveti o lečenju koronavirusa aspirinima rastopljenim u vrućoj vodi, cinkom, vitaminima C i D... još uvek su dostupni na društvenim mrežama

Među tim postovima provlače se pogrešne informacije vezane uz lažne lekove, propagandne poruke protiv drugih država i teorije zavjere o 5G mrežama.

Pročitajte još: 5G MREŽA pokorila Ameriku!

Ipak, iz Facebook i Twitter smatraju da uzorak nije reprezentativan, pa na primer Facebook kaže da je tokom aprila stavio upozorenje na 90 miliona takvih poruka, a 95 odsto njih je uklonio i onemogućio korisnicima da ih gledaju.

Twitter takođe tvrdi da uspešno uklanja sve sadržaje vezane svetsku pandemiju ukoliko otkriju da bi one "mogle izazvati štetu", ali priznaju da ne poduzimaju akcije protiv svih postova koji sadrže netačne informacije o korona virusu.

Pročitajte još: Skinite 1.000 FILMOVA u jednoj SEKUNDI

Među postovima koje je istraživanje otkrilo nalaze se saveti o lečenju koronavirusa aspirinima rastopljenim u vrućoj vodi, cinkom, vitaminima C i D, a među najvećim biserima se ističe upozorenje da nošenje zaštitne maske može izazvati rak, kao i već dobro poznata teorija o prenošenju zaraze putem 5G mreža.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas