Oglas
· · Komentari: 0
NEGA KOSE

Masno teme, a suvi vrhovi kose: 10 ODLIČNIH TRIKOVA koji će rešiti ovaj problem

Nekoliko jednostavnih koraka.

1604912063_Depositphotos_219680746_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ovi koraci mogu da vam pomognu da ovaj problem stavite pod kontrolu.

1. Ne perite kosu svakog dana

Kada kosu perete svakog dana, skidate prirodno ulje sa kože glave i kose, i time ulanjate sve nutrijente. To vodi do lomljenja dlake, isušivanja temena i peruti.

Pročitajte još: Prestanite da uništavate kožu i kosu: Ove navike morate da promenite

2. Ne dodirujte kosu

U kontaktu sa rukama ćete je samo dodatno umastiti i žlezde će proizvoditi više ulja. Dakle, kada vam prsti krenu ka kosi, podsetite se da to nije igračka.

3. Perite kosu obrnutim redosledom

To znači da prvo nanesete balzam za kosu, isperete, pa onda nanesete šampon i isperete. Na ovaj način će vaša kosa biti negovana i dobiće sve što joj je potrebno iz balzama, ali na kraju neće biti masna.

Pročitajte još: Pogrešno korišćenje KOKOSOVOG ULJA: Izbegnite negativne posledice na kosi

4. Osvežite kosu biljnim rastvorom

Foto: Depozit

Recept: stavite u posudu kašičicu ili dve suvih biljaka, poput koprive ili narendane kore pomorandže ili limete, i prelijte vrelom vodom, ostavite da se biljke natope vodom 10 - 15 minuta i pokrijte posudu. Procedite i zatim nalijte na kosu, umasirajte u kožu glave i ostavite da deluje tri do pet minuta. Zatim isperite hladnijom vodom, kako bi kosa bila sjajnija.

5. Koristite šampon za suvo pranje kose

To je sjajan način da se pokupi višak ulja i da kosa zamiriše. Ali, nemojte da preterujete u upotrebi šampona za suvo pranje jer može da zapuši pore na koži glave.

Pročitajte još: ISPRAVITE KOSU bez prese i fena: Ova tehnika je zaludela ŽENE (VIDEO)

Šampon za suvo pranje može se koristiti najviše jednom nedeljno!

6. Menjajte jastučnicu jednom nedeljno

Ako vam je jastučnica masna od kose, to će se opet preneti na dlaku.

7. Ne perite kosu vrućom vodom

Pranje kose vrućom vodom ispira prirodna zaštitna ulja sa kože i kose i ostavlja je suvom.

Perite kosu mlakom vodom, a na kraju je isperite hladnijom, to pomaže da se pore zatvore i da kosa bude glatka i sjajna

8. Probajte različite frizure

Masna kosa je čak i bolja za pravljenje nekih frizura nego čista kosa jer dlaka "ne beži". Napravite zalizanu punđu ili ispletite neku pletenicu, tako ćete imati i super frizuru i produžićete još jedan dan da ne operete kosu.

Pročitajte još: Fantastična 3 biljna izvora omega-3 za LEPU i SJAJNU KOSU

9. Oprezno s toplotom

Ograničite upotrebu presa i ostalih alata za kosu koji proizvode toplotu. Čak i fen toplotom koju emituje stimuliše proizvodnju ulja. Ako morate da sušite kosu fenom, gledajte da to radite na malo nižoj temperaturi, iako će vam tako trebati malo više vremena.

Često izlaganje dlake toploti oštećuje kosu, lomi je i stvaraju se ispucali krajevi

Zato izbegavajte da na dnevnoj bazi sušite ili peglate kosu.

10. Maske za kontrolu proizvodnje ulja

Na kraju, možete da napravite kućnu masku koja će pomoći u kontrolisanju proizvodnje ulja. Pomešajte jedno žumance, kašičicu maslinovog ulja, pola kašičice meda i 2-3 kašičice jogurta. Možete da dodate i 2-3 kašičice vode da bi smesa bila malo ređa. Sve dobro izmešajte, nanesite na kosu od korena do dna, stavite kapu za tuširanje ili uvijte u peški i pustite da deluje od 15 do 45 minuta, zatim isperite. Ove savete probajte jedan po jedan, da biste znali da li i koji od njih pomaže vašoj kosi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas