· · Komentari: 0
UKUSI SVETA

MAST IRVASA, SIROVO KONJSKO MESO, SLANINA: Da li biste probali sladolede sa OVAKVIM UKUSIMA?

Neke zemlje otišle su korak dalje i napravile sladolede nezamislivih ukusa.

1621432980_ice-5427087_1920.jpg
foto: Piksabej

Dolaskom lepog vremena, sladoled postaje omiljena poslastica. Svako ima svoj omiljeni sladoled, i baš zbog proverenog ukusa, retko se kad odlučuje da isproba nešto novo.

Međutim, pored klasičnih voćnih i kremastih kombinacija ukusa, neke zemlje napravile su sladolede od nezamislivih ukusa koji zasigurno ni najvećim gurmanima ne bi pali na pamet.

Pročitajte još: Kada leti zaboli GRLO pojedite SLADOLED i kašikicu SOLI

Predstavljamo vam najneobičnije ukuse od kojih su napravljeni sladoledi širom sveta, za koje bi se malo ko usudio da ih proba.

Kompanija iz Kolumbije napravila je 2011. specijalnu seriju sladoleda sa ukusom insekata, koja je rasprodata za nekoliko sati.

Zaposleni su prikupljali bube, otkidali im krila, pa su ih kuvali, a zatim zatrpavali u braon šećer i mlečnu čokoladu.

Pored sušija koji je napravljen od sirove ribe, Japanci vole da jedu i sirovo konjsko meso. Upravo je to glavni sastojak sladoled specijaliteta u Tokiju.

U Delaveru postoji poslastičarnica koja pravi sladoled od slanine, u kombinaciji sa raznim dodacima.

Jedan od specijaliteta je upravo „Doručak u krevetu“, napravljen od afričke vanile, pasterizovanog žumanca, javorovog sirupa i slanine.

Pročitajte još: Sve vreme ste POGREŠNO JELI SLADOLED: Ovo je SEDAM ispravnih koraka

Eskimsi prave sladoled  čiji je glavni sastojak mast od irvasa, koja se meša sa sveže palim snegom ili ledom, svežim bobicama a nekada i mlevenom ribom.

Pica sladolen napravljen je u Italiji, od mešavine sveže mocarele, belog luka i paradajza. Namenjen je svim ljubiteljima pice, koji bi picu jeli čak i u obliku sladoleda.

                              PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.