Oglas
· · Komentari: 0
BJUTI SAVETI

MED u službi LEPOTE: Posvetlite kosu, omekšajte usne, sprečite akne

Pored toga što je jako zdrav, med može doprineti i lepšem izgledu.

1627758771_honey-823614_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Med se od davnina smatra jednim od najzdravijih prirodnih proizvoda za organizam. Pored toga što je izuzetno zdrav, med se može koristiti i u nezi kože i kose jer deluje kao blagi piling, sadrži antioksidanse, i ima antibakterijsko dejstvo.

Ovo su neki od saveta kako da vam med postane glavno oružje za lep i negovan izgled.

Mekše usne

Koža na usnama je izrazito tanka, i zbog toga joj je potrebna prava nega.

Uradite prvo piling usana napravljen od šećera i meda. Potom na usne namažite tanak sloj meda pre nego što krenete na spavanje.

Ujutru ćete se probuditi sa mekim i glatkim usnama.

Pročitajte još: BELANCE čini ČUDA ZA KOŽU: Evo zbog čega bi trebalo da ga koristite umesto SKUPIH KREMA

Lice bez akni

Nanesite med na upaljene delove lica i pokrijte ih gazom ili stavite flaster, i ostavite tako med da deluje preko noći. Ujutru je dovoljno da lice isperete vodom.

Med je efikasan antibiotik koji često deluje i na bakterije otporne na druge antibiotike, a poznato je da su baš te bakterije, uz mrtve ćelije i višak sebuma, uzrok akni na licu.

Negovani krajevi

Uz pomoć meda možete se rešiti i rascvetalih krajeva kose.

Dovoljno je da napravite masku od meda i maslinovog ulja, koju ćete ostaviti da deluje tokom noći dok spavate.

Ovu masku nanesite samo na krajeve, jer je ona idealna za hidrataciju, a nahraniće presušenu kosu.

Foto: Piksabej

Sjajna koža

Za sjajnu kožu i blistav ten potrebno je da pomešate med i čist gel od aloje vere u razmeri 1:2.

Zahvaljujući vitaminu B koji se nalazi u medu, koža će vam biti zdravija i blistava, jer je upravo taj vitamin zadužen za normalno funkcionisanje kože, obnavljanje ćelija, kao i zaštitu od slobodnih radikala i smanjenje upalnih procesa.

Svetlija kosa

Ukoliko želite da posvetilite kosu, med je najzdravija i najsigurnija varijanta.

Izmešajte med sa čajem od kamilice i sipajte u bočicu sa raspršivačem. Potom isprskajte kosu pred spavanje, stavite kapu za tuširanje ili je uvijte plastičnom folijom, i ostavite da deluje preko noći.

Koža bez mitisera

Med je takođe delotvoran i kada su mitiseri u pitanju. Napravite mešavinu meda i soka od limuna i nanesite je pred spavanje na problematične delove, ne na celo lice.

Koža lica najpodložnija je skupljanju prljavštine i sebuma u porama, zbog čega i nastaju mitiseri, a med je odlična maska zato što ih vezuje za sebe.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas