· · Komentari: 0
turski hleb

Mekane LEPINJICE za doručak: Domaći recept koji će vas oduševiti! (RECEPT/VIDEO)

Hleb koji je toliko mekan i ukusan, da ćete ga jesti bez ikakvih priloga.

1623651752_Capture.PNG
FOTO: Printskrin/ Jutjub/ Kukist Vov

Jednostavan je za pravljenje i odličan je za doručak ili večeru, ako ga poslužite uz sir i salatu od paradajza. Kombinujte ga sa omiljenim prilozima i uživajte u domaćem turskom hlebu.

Pročitajte još: ČOKOLADNI VAFLI: Kolač fantastičnog ukusa! (RECEPT/VIDEO)

Recept za turski hleb

Sastojci: 

  • 500 g brašna;
  •  150 ml toplog mleka;
  •  150 ml tople vode;
  •  1 kašičica soli;
  •  2 kašike suvog kvasca;
  •  3 kašike maslinovog ulja;
  •  seckani peršun, čili pahuljice.

Priprema: 

1) Umutite brašno sa solju i kvascem. Dodajte toplu vodu i mleko i mesite dok testo ne upije svi tečnost.
 2) Dodajte maslinovo ulje i mesite dok se ne formira glatko testo (oko 10 minuta). Oblikujte testo u kuglu, prekrijte biljnim uljem i odložite na toplo mesto 1 sat ili dok se ne udvostruči.

3) Kada se testo digne, isecite ga na 6 delova i svaki komad razvaljajte u kuglu.
4) Testo razvaljajte u somun i stavite u šerpu sa uljem, zagrejanu na srednje jakoj vatri. Pržite 5-6 minuta (2,5-3 minuta sa svake strane). Prilikom prženja, trebalo bi da se u svakom somunu napravi vazdušni džep.
 5) Dok je još topao, somun premažite uljem, a zatim prelijte peršunom i čili pahuljicama.

Pročitajte još: Hrskavi BRUSKETI za laganu i brzu večeru koju svi obožavaju! (RECEPT/VIDEO)

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.