· · Komentari: 0
LEPOTA

Melem od DUNJE uklanja bore i neguje usne

Ukoliko želite da uklonite bore i imate negovane usne, melem od dunje je pravo rešenje

1624016583_balzam.jpg
Foto: Pixabay

Narodna medicina pokazuje da se u semenkama dunje nalazi sve što nam je potrebno za lice bez bora i negovane usne.

Preparat za negu lica i usana

Za ovaj prirodni preparat kojim ćete se uspešno izboriti sa borama na licu i izležiti ispucale usne potrebna je jedna kašičica semenki dunje koje je prvo potrebno sitno iseckati, a zatim i istucati u avanu. Sitno izmrvljene semenke je potrebno zaliti sa dve kašike proključale vode.

Pročitajte još: UŽASNO! Nokti u obliku ZUBA ili baštica sa zemljom i začinskim biljkama (FOTO)

Kada promešate dobijenu smesu ostavite je da odstoji 10 minuta, a zatim je nanesite na delove lica koje želite da “izlečite” od bora ili na usne – ukoliko su suve ili ispucale.

Foto: Pixabay

Losion od dunje

Ako želite da se izborite sa borama – možete koristiti i losion od dunja za šta je potrebno 200 grama kore dunje i 3 decilitra rakije (po mogućstvu komovice) u koju ćete potopiti koru i ostaviti 10 dana da stoji.

Kada procedite koru dunje, dobijenu tečnost sipajte u manje bočice i dobro ih zatvorite. Losion mažite na lice dva puta dnevno – ujutru i uveče.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.