Oglas
· · Komentari: 0
NEGA

Merlin Monro bez VAZELINA nije mogla da zamisli dan: Tajna lepote ležala je u OVOM POSTUPKU! (RECEPT)

Prema režimu, Merlin Monro nije smela da jede bilo kakve orahe, čokoladu, masline, ostrige ili školjke ili hranu sa visokim sadržajem soli.

1627986331_pjimage.jpg
FOTO: Printskrin/ Jutjub/ Marilyn Monroe Video Archives
Oglas

Muzej šminke u NJujorku otkrio je artefakt koji otkriva režim ishrane i lepote Merlin Monro.

Artefakt, prikazan u okviru izložbe „Pink Jungle: 1950s Makeup in America“ u Muzeju šminke, datiran je 17. marta 1959. godine i upućen je glumici od dermatologa Erna Lasla iz istoimene kozmetičke kompanije. U ovom dokumentu Laslo propisuje detaljnu rutinu nege kože.

Pročitajte još: Ovaj model Lubuten štikli važi za NAJBOLNIJE cipele, ali žene ne mogu da prestanu da ih kupuju! (FOTO/VIDEO)

Režim lepote Merlin Monro

Prema dokumentu, Monro je morala da opere lice i vrat u toploj vodi i sapunom na bazi phelityl-a, pre nanošenja formule bez ulja za kontrolu površinskih masti i minimiziranje pora. Nakon što nanese ulje, treba odmah da ga obriše.

 Ispod očiju je trebalo da nanese kremu za kožu „u sitnim tačkicama, nežno je rasporedivši po površini“, a zatim je obriše.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabriel 💎 (@marilyns_guy)

U poslednjoj fazi trebalo je da nanese puder za lice koji je proizvela kompanija da zadrži hidriranu kožu i obezbedi mat finiš, a zatim ga očetka nakon jednog minuta.

Merlin je mazala telo vazelinom i praktikovala trosatne kupke za sjajnu kožu.

Uveče je trebalo da ponovi jutarnju rutinu, nakon čega bi usledila posebna rutina „pre penzionisanja“.

Patricija Šofenhauer, glavni istoričar kompanije Erno Laslo i službenik za brendiranje rekla je u videu na Instagramu: „On (Erno) je personalizovao svaki recept za sve svoje klijente, a Merlin Monro je bila na sušnijoj strani, tako da možete videti dok prolazimo kroz recept da svi proizvodi su trebali pomoći u hidrataciji njene kože. Evo pregleda recepta:


Uz ovaj dokument nalaze se i recepti za njegu kože za Gretu Garbo i Džeki Kenedi.


Neki od proizvoda koje je kompanija propisala glumici dostupni su i danas. Poznato je i da je Monro kožu tretirala sa puno vazelina i dugim kupkama.

„Merilin mi je rekla: Mažem celo telo vazelinom, a zatim se svakog jutra kupam u trosatnoj vrućoj kupki. Koži daje neverovatan sjaj. Pokušala sam to. Skoro sam se udavila “, rekla je ranije glumica Rene Tejlor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by im2nyc718 (@im2nyc.718)

Ishrana Merlin Monro

Prema režimu, Monro nije smela da jede nikakve orahe, čokoladu, masline, ostrige, školjke ili hranu sa visokim sadržajem soli. Višak soli ne samo da dovodi do problema poput hipertenzije ili nadutosti, već i dehidrira kožu, čineći je neujednačenom. Takođe može zadržati vodu, što dovodi do natečenih očiju.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas