Oglas
· · Komentari: 0
PRIRODNI PREPARATI

Mešavina koja BRIŠE VIRUSE i bakterije: Med i cimet neprevaziđeni za JAK IMUNITET

Cimet i med se već vekovima se koriste kao prirodni lek, a posebno u kineskoj narodnoj medicini

1615332950_cimet.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Redovna konzumacija ovih namirnice može dugoročno ojačati naš organizam i doneti brojne dobrobiti za naše zdravlje, bilo da ih umutimo u čaj ili jedemo u zobenoj kaši za doručak. Naučna istraživanja potvrdila su delotvornost ova dva perparata, posebno kada se koriste u kombinaciji.

Visok krvni pritisak i smanjen nivo dobrog holesterola dodatni su činioci koji mogu povećati rizik od bolesti kardiovaskularnog sistema, a med i cimet ih drže pod kontrolom.

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

Med je najpoznatija prirodna vrsta zaslađivača, koja sadrži mnoštvo enzima, minerala, vitamina C i B, nešto malo proteina, organskih kiselina i mnoštvo fenola i flavonoida, koji imaju antioksidativna svojstva. Cimet, takođe sadrži antioksidanse, ali i polifenole, flavonoide, minerale, kalijum, natrijum, magnezijum, gvožđe i vitamine A, C i B.

Cimet i med u kombinaciji imaju brojna lekovita svojstva, od kojih su najznačajnija ona antibakterijska, antioksidativna, antifungalna, antimikrobna, a deluju i protivupalno.

Smanjuju pojavu kardiovaskularnih bolesti

Pročitajte još: Ruski lekar LAZAROV: Gospina trava pomaže kod ONKOLOŠKIH OBOLJENJA

Mešavina cimeta i meda može smanjiti rizik od srčanih bolesti, jer direktno utiču na povišeni loš holesterol i trigliceride. Visok krvni pritisak i smanjen nivo dobrog holesterola dodatni su činioci koji mogu povećati rizik od bolesti kardiovaskularnog sistema, a med i cimet ih drže pod kontrolom.

Regulišu šećer u krvi

Antioksidansi u medu neutraliziraju oksidanse i tako eliminišu oksidativni stres.....

Konzumacija cimeta i meda posebno se preporučuje dijabetičarima jer regulišu šećer u krvi i mogu pomoći u prevenciji dijabetesa. Brojna istraživanja dokazala su kako cimet smanjuje nivo šećera u krvi jer povećava osetljivost na insulin i pomaže glukozi da dođe iz krvi u ćelije.

Pročitajte još: Recept za dugovečnost ruskog hirurga FEDORA UGLOVA koji je OSVOJIO PLANETU: Pozitivne misli, fizički rad i – 100 čučnjeva

Usporavaju starenje

Oksidansi, odnosno slobodni radikali utiču na preuranjeno starenje našeg organizma, posebno kože. Zbog oksidansa ona godinama postaje osetljivija, pojavljuju se bore, gubi elastičnost, napetost i prirodnu masnoću pa je sklonija upalama.

Antioksidansi u medu neutraliziraju oksidanse i tako eliminišu oksidativni stres, a med  sadrži najviše lekovitih sastojaka koji pomažu u usporavanju starenja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas