· · Komentari: 0
EMOTIVNO

"Mesto je nosilo strah koji nam se uvlačio u kosti": Mlada glumica otkrila detalje sa snimanja filma "Dara iz Jasenovca"

Mlada glumica ispričala je detalje sa snimanja filma, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim

1614173809_dara.jpg
Foto: YouTube printscreen /RTS

Film "Dara iz Jasenovca" nakon emitovanja izazvao je neverovatne reakcije ljudi, a glavni junaci filma, kažu da je je za njih ovo bilo jedno vrlo emotivno iskustvo.

Pročitajte još: Opatica iz "Dare" slikama ruši Instagram: Ispod odela sestre Barte krije se ZGODNO telo (FOTO)

Mlada glumica Ana Lečić, koja je ostvarila zapaženu ulogu u filmu, otkriva da je snimanje "Dare iz Jasenovca" za nju bilo veoma teško i emotivno iskustvo.

- Sećam se prvog dana snimanja kada sam ugledala te blistavo plave oči Tanje Kecman koja glumi časnu sestru, i pomislila – Blago njoj, kako je odmah ušla u ulogu. Bilo mi je jako teško da igram Božicu, jer sam ja imala mirno i srećno detinjstvo, a morala sam da u sebi pronađem svo to zlo koji njen lik nosi. Takvu mržnju nije lako dočarati – rekla je glumica u emisji "Kec na jedanaest" i otkrila kako su joj proticali dani na snimanju:

- Dešavalo se da ne mogu da spavam nakon snimanja. To mesto nosilo je sa sobom strah koji nam se uvlačio u kosti. U jednoj pauzi između snimanja sa jednom od koleginica na setu sam šetala i pokušala da pričam o bilo čemu drugom, da potisnem svoj lik i ođednom mi se oteo uzdah i izgovorila sam: Muka mi je od ove Božice. To je samo izletelo iz mene. Na kraju, kada je snimanje završeno, tu Božicu sam iskreno počela da žalim. Provesti ceo život u tolikoj mržnji je tužno. Da biste igrali bilo koji lik, pa i negativca, morate da ga najpre razumete. Ja mislim da je njena vodilja bilo to da ispuni dužnost prema NDH, ispran joj je mozak time da mora da služi svojoj zemlji – reklla je Ana i dodala da je njen otac Branislav žurio nakon predstave kući, kako bi pogledao film:

Pročitajte još: Ove predivne TROJKE glume brata Dare iz Jasenovca: Mali Šaranovići su iz CG i pogledajte koliko su SLATKI (FOTO)

- Bio je jako ganut i mnogo se potresao. Kao i svi uostalom koji su pogledali film. Nekoliko drugarica mi je reklo da im se neko vreme ne obraćam. Da nekih mesec dana ne mogu sa mnom da razgovaraju. I ja ih razumem. Čak mi kao glumcu, profesionalcu, i imponuje da je tako, zvuči mi to kao kompliment. To znači da sam dobro uradila svoj posao – zaključila je Ana u emisji "Kec na jedanaest".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.