· · Komentari: 0
ENTERIJER

METAL kao "magnet" za pozitivnu energiju: TRI FENG SHUI pravila za uređenje DEČJE SOBE

Uredite dečju sobu prema načelima feng shuija.

1629375891_bedroom-4713871_1920.jpg
foto: Piksabej

Uređenje doma po feng shui načelima svakako je jedan od najpopularnijih današnjih trendova kada su u pitanju dekoracije enterijera.

Pravila su razna, i zavise od prostorije do prostorije, ali imaju zajednički cilj, a to je blagostanje, mir i pozitivna energija.

Pročitajte još: ULAZNA VRATA mogu da privuku novac i harmoniju, ali ako ŠKRIPE to je LOŠ ZNAK!

Kako biste svom detetu omogućili sve navedeno, predlažemo vam da pri uređenju dečje sobe obratite pažnju na sledeće tri stvari.

Krevet

Dečji krevet treba da bude pozicioniran uz zid kako bi obezbedio stabilnost i podršku. Takođe, treba izbegavati postavljanje kreveta pored vrata ili ispod prozora.

Feng shui stručnjaci savetuju da krevet bude svetle boje i zaobljene forme, bez oštrih ivica i uzglavlja.

foto: Piksabej

Boje

Boje zidova i nameštaja u sobii te kako su značajne za psihološko stanje deteta. Lepe, nežne i umirujuće pastelne nijanse imaće najbolji utivaj na mir i blagostanje prema feng shui načelima.

U dečkpk sobi treba da dominiraju bela i siva, sa detaljima u drugim bojama poput pastelno plave, zelene ili žute. 

S druge strane, feng shui ne preporučuje jake boje za dečju sobu poput crvene ili roze.

Detalji i dekoracija

Prema feng shui načelima, u spavaćoj sobi deteta ne bi trebalo da bude nikakvih ogledala na zidovima jer su oni previše aktivni i pokreću "jang" energiju.

Ogledalo može da poboljša dečju maštu, koja im ne dozvoljava da brzo utonu u san.

Umesto ogledala izaberite lepe porodične fotografije koje će detetu pomoći da se oseća bezbedno.

Kako bi prostor vašeg deteta imao pozitivnu energiju i kreativnost, potrebno je da u njega unesete elemente od metala, jer je metal "magnet" za pozitivnu energiju.

Pored toga, poželjno je što više okruglih oblika, a što manje oštrih i nazubljenih predmeta i ukrasa.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.