Oglas
· · Komentari: 0
OČUVANJE ZDRAVLJA

MIGRENE nije samo bol u glavi već i SIGNAL ZA ŽIVOTNU OPASNOST

Neizmeran bol u glavi, migrena koja traje danima možda je upravo znak da imate neki veći i životno opasniji problem

1602837591_migrena.png
Foto: Pixabay
Oglas

Lekari upozoravaju da osobe koje pate od migrena imaju veći rizik od stvaranja krvnih ugrušaka u nogama, iako do sada nije jasno utvrđen razlog ove pojave.

Pročitajte još: Ove NAMIRNICE ne treba PODGREVATI: Mogu da izazovu ozbiljne PROBLEME

Naime, naučnici su istraživali moguće rizike stvaranja venske tromboembolije kod osoba koje pate od migrena, kao i veze migrene i ateroskleroze. Rezultati istraživanja, objavljeni u američkom časopisu Neurolog, pobijaju ranije tvrdnje da su osobe koje pate od migrena sklonije razvoju ateroskleroze i time izloženije kardiovaskularnim bolestima.

Pročitajte još: DVE godine su putovali do SRBIJE, a kada je došla CRVENA ARMIJA uništili su OFICIRSKE uniforme (FOTO/VIDEO)

Istraživači su na uzorku od 574 osobe iz Italije starijih od 55 godina, profesor Kichel sa univerziteta u Insburgu i njegov tim procenjivali su ultrazvučnom tehnikom i stanje vena osoba sa migrenama.

Utvrđeno je da je od 111 osoba koje pate od migrena, njih 19 posto imalo ugruške. Samo osam posto onih koji ne pate od migrena imalo je ugruške.

Pročitajte još: RUPICE na odeći i BUŠNA bluza: Oni jedu samo NAJLEPŠE! Spašavajte stvari na OVAJ NAČIN

Ugrušci u nogama, odnosno tromboza vena, mogu izazvati bolove i oticanje nogu, a mogu biti i smrtonosni ako se ugrušak odlomi i krvotokom otputuje do pluća.

Nuučnici tvrde da za sada nije poznato zašto su osobe koje pate od migrena sklone stvaranju krvnih ugrušaka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas