Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Mikser ne valja? Možda ga koristite pogrešno i uradili ste neku od ove TRI greške

Uvek prvo sipajte tečnost, pa suve namirnice.

1613557636_Depositphotos_332180052_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Melje brzo, meša vešto, za tili čas vam "spremi" sos, kašicu, koktel, šejk ili smuti, i vaša je desna ruka u kuhinji. No, da biste ga sačuvali, morate znati šta vaš blender "voli", a šta ne.

Pročitajte još: Pet indijskih oraha pere odeću i skida FLEKE!

Ako nije od onih modela koji mogu da lome led, vaš mali kućni aparat trebalo bi da melje samo mekše voće i povrće, kuvano ili sveže, sitno isečeno. Može da samelje i tvrđe, poput šargarepe, ali bi u tom slučaju trebalo uz nju dodati još neku mekšu namirnicu.

Ako nije naglašeno da je model koji lomi led, koristite ga samo za meke stvari.

Uvek prvo sipajte tečne, pa tek onda tvrđe sastojke, ostavljajte dovoljno prostora, bar četvrtinu zapremine, do vrha i držite poklopac rukom dok miksate. Blender oslanjajte isključivo na čvrstu površinu, a tople sastojke najpre mešajte najmanjom brzinom. Ne pokušavajte da njime meljete sirovo meso, jer nećete uspeti, kao ni da umesite testo, ali će zato jaja za omlet, recimo, pripremiti za tili čas.

Pročitajte još: PROBAJTE: Ukusna marinada za meso (RECEPT)

Nikada nemojte potapati u vodu deo u kom se nalazi motor, već ga prebrišite krpom i deterdžentom, a posudu za mešanje lakše ćete očistiti ako odmah po korišćenju u nju sipate malo deterdženta i tople vode, i uključite blender na najveću brzinu

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas