· · Komentari: 0
Tehnologija

Mislite da vam ne treba "automatsko parkiranje"? I oni su mislili (VIDEO)

Samo jedan od deset vozača smatra da bi doplatio sistem za pomoć kod parkiranja

1596042390_parkiranje-folksvagen.jpg
Foto:"Folksvagen"

Sistemi za pomoć vozaču u savremenim automobilima su sve brojniji. Tako će vas  automobil, ako neželjeno napustite saobraćajnu traku, zvučnim signalom, ili "drmanjem" volana  upozoriti da se vratite svoju traku pre nego što bude belaja. Čak će, kod nekih vozila, sam automobil ispraviti vašu grešku i vratiti automobil u željenu traku.

Mrtvi uglovi nisu više noćna mora vozača

Pročitajte još:Sa ovim elektromobilom moći ćete da odete iz Beograda do Niša i nazad BEZ DOPUNE baterije

Sad sve više automobila "vidi" druga vozila koja dolaze iz "mrtvog ugla".

Foto:"Folksvagen"

Neka vozila svetlosnim, neka zvučnim signalima upozore vozača, a neka opet zakoče! Sada vozila sama "pale i gase" duga svetla, čitaju saobraćajne znakove, prepoznaju pešake, bicikliste, koče u iznenadnim situacijama.

Automobili sada znaju kada je vreme za duga, a kada za kratka svetla

Pročitajte još: Pogledajte zašto za ovaj automobil Nemačka svakom kupcu daje 9.480 EVRA!

Sve je bliži dan kada će vozač biti suvišan!

Jedna od "asistencija", ili pomoć pri parkiranju, pojavila se pre dosta godina i u međuvremenu je toliko usavršena da je dovoljno da vozač samo da znak da hoće da se parkira, i sve ostalo je briga automobila. Precizno će utvrditi da li ima dovoljno mesta za parkiranje, a zatim će sve ostale radnje, "motaće" i volan samostalno, odraditi tako da je vozaču ostalo da samo pritisne kočnicu kada se vozilo parkira.

Pročitajte još: Na čuvenom "Testu severnog jelena" nije se proslavio ni "golf 8" (VIDEO)

- E to je stvarno nepotrebno doplaćivati - kaže jedan od deset anketiranih vozača.

Tolika samouverenost čudi svakoga ko je bar jednom zatekao svoj automobil "očešan" na parkingu.
Društvene mreže su prepune urnebesnih video klipova, fotografija, koje dokazuju da nismo baš svi rođeni vozači.

Pročitajte još: Rođen novi auto-gigant "Stelantis"!

Ko zna, možda bi neka nadležna institucija mogla da obaveže proizvođače automobila, kao što je to uradila sa nekim drugim asistencijama vozaču, da i "park-asistent" bude deo obavezne opreme.

                                  PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.