Oglas
· · Komentari: 0
VEROVALI ILI NE

MIT je srušen: Muškarci su uredniji, a žene NE PERU ruke u toaletu!

Dok mnoge žene tvrde kako su njihovi partneri ili prijatelji aljkavi, kako ne vode dovoljno računa o ličnoj i higijeni prostora oko sebe, pojedina istraživanja ih ozbiljno demantuju.

1608377238_Depositphotos_139001400_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Jedno od njih - iza kojeg stoji tim australijskih naučnika - porazilo je dame podatkom da je jači pol mnogo uredniji i da se to naročito vidi na radnom mestu.

U studiji u kojoj je učestvovalo 5.500 osoba, gotovo polovina ispitanica je izjavila da su njihove muške kolege lenje i da ne održavaju higijenu, kao i da posle odlaska u toalet većina ne pere ruke. One su to iznele na osnovu svojih uverenja, a ne konkretnih dokaza.

Pročitajte još: Evo kako svetske zvezde reaguju kada pročitaju nešto ružno o sebi na Tviteru (VIDEO)

S druge strane, gotovo 90 odsto muškaraca misli da njihove koleginice uvek operu ruke u toaletu. Stvarnost je takva da, kako se ispostavilo na osnovu studije, nema razlike između polova po ovom pitanju. Čak 96 odsto svih ispitanika pere ruke sapunom posle boravka u toaletu. Ali, kada su u pitanju ostale stvari, pripadnici jačeg pola su uredniji i više im je stalo do održavanja higijene.

Ogledalo, ne čistoća!
Više muškaraca nego žena izbegava da dodiruje stvari u toaletu za koje znaju da su ih drugi pipali. Žene će zato više vremena izdvojiti za gledanje u ogledalo i popravljanje šminke u toaletu.
Ni žene ne peru ruke!

Dasku od ve-ce šolje pre upotrebe očisti 77 odsto muškaraca i 59 odsto žena, a posle korišćenja 52 odsto pripadnika jačeg pola i 42 odsto dama.

Predrasuda je da su dame čistunice!?

Istraživanje je razbilo predrasude da su muškarci površni i aljkavi, a da su dame čistunice - navodi psiholog Ema Keni.

Pročitajte još: Četiri životne situacije u kojima nikada NE SMETE DA LAŽETE decu!

- U realnosti je sasvim drugačije, pa tako pripadnici jačeg pola više drže do stvari o kojima žene samo vole da pričaju, dok istovremeno ne sprovode u delo sve te imperative higijene za koje se zalažu u teoriji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas