Oglas
· · Komentari: 0

Mitovi o CELULITU u koje veruju mnoge žene: Kilaža nije razlog broj jedan

U proseku oko 90 % žena na svetu ima celulit, s tim da preostalih 10 % veruje da ga takođe ima.

1610393402_Depositphotos_4236865_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Celulit je dakle opšte prisutan i nažalost su se tokom godina njegovog carevanja brojni mitovi kreirali u njegovo ime. Ako ste znatiželjni po pitanju toga šta bi trebalo da prestanete da mislite o vodećem neprijatelju ženske lepote kako biste ga lakše savladali, ostanite sa nama u redovima koji slede.

Pročitajte još: One mogu sve! Šta mislite, ko obavi 42 ZADATKA tokom dana?

Mit 1 - Samo osobe sa prekomernom težinom imaju celulit

Brojni faktori mogu da dovedu do pojave celulita, a prekomerna težina je samo jedan od njih. Hormoni, genetika, struktura i tekstura kože, kao i način života igraju važnu ulogu u tome da li se i u kolikoj meri celulit povaljuje pod kožom. Verovali ili ne, imaju ga čak i profesionalni sportisti.

Estrogen igra važnu ulogu u borbi protiv stvaranja celulita, a budući da s godinama žensko telo stvara manje estrogena to dovodi do slabije cirkulacije i pojave celulita.

Mit 2 - Kardio vežbe eliminišu celulit

Iako kadrio treninzi poput trčanja i preskakanja konopca mogu da pomognu pri manjem zadržavanju masnih ćelija ispod kože, oni vam ne mogu pomoći da se rešite celulita koji već postoji. Kako bi postigli ono što želite a to je manje vidljiv celulit morate da kombinujete aerobne aktivnosti sa treninzima snage. Ovo će učvrstiti i tonirati mišiće, pri čemu kada su zategntiji manje omogućavaju celulitu da bude vidljiv.

Pročitajte još: MILICA zna najveću tajnu života: Recept za sreću i otkriva nama

Mit 3 - Gubitak kilograma eliminiše celulit

Masne ćelije koje se nalaze ispod kože između vlaknastih traka, predstavljaju celulit. I mada bi u teoriji manje masti u telu značilo i manje celulita češće sa gubitkom velike količine kilograma u kratkom roku razvučena koža deluje još gore, sa još izražajnijim celulitom. U tom pogledu potrebno je režim dijete kombinovati sa treninzima snage.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas