Oglas
· · Komentari: 0
REŠENJE

Mobilni vam je upao u vodu? Stručnjaci kažu da bi ovo moglo pomoći, a NIJE PIRINAČ

Ako vam je mobilni ikada upao u vodu ili ste ga zalili nekom tečnošću, niste jedini u tome.

1618256159_Depositphotos_321066570_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Prema pisanju portala Science Alert, čak 25 posto korisnika pametnih telefona suočilo se sa tim problemom. 

Srećom, to ne znači da ste ostali bez mobilnog. Stručnjaci savetuju da pokušate da ga spasite u nekoliko koraka. 

1. Odmah isključite uređaj.

2. Ako je vaš mobilni vodootporan, a vi ste ga potopili ili zalili tečnošću koja nije voda, stručnjaci iz oblasti mobilnih telefona preporučuju da ga isperete u čistoj vodi (ali ne direktno ispod slavine jer ga tako možete oštetiti). 

Pročitajte još: "Podržava stavove da je žena podložna, poslušna, pasivna...": Apple menja Siri

3. Dobro obrišite mobilni papirnim ubrusima ili mekanom krpom. 

4. Lagano ga protresite da biste izbacili vodu iz otvora za punjač, ali pripazite da ga ne tresete prejako jer tako možete uterati tečnost dublje u unutrašnjost telefona. 

5. Izvadite SIM karticu. 

6. Upotrebite vazduh pod pritiskom za izduvavanje vode. Nemojte mobilni sušiti fenom jer toplina može da ošteti gumene delove, ali i ekran. 

Pročitajte još: Mladi potvrdili: Ako koristite ovih 10 emotikona, to je znak da ste stari

7. Osušite mobilni, posebno otvore za priključke ispred ventilatora. 

8. Mobilni spremite u hermetički zatvorenu posudu ispunjenu paketima silikagela (to su oni paketići koji dolaze sa novim cipelama ili torbama) ili drugog sredstva za sušenje koje će pomoći da se upije vlaga. 

9. Ne punite mobilni dok ne budete sigurni da je potpuno suv jer punjenje uređaja u kojem još ima tečnosti može da prouzrokuje dodatnu štetu. Iz Applea savetuju da pričekate bar pet sati nakon što vam se učini da je telefon suv. 

Pročitajte još: Mobilni telefon je prljaviji od daske na WC šolji: Evo kako se čisti

Ako vam ovi koraci ne pomognu i mobilni vam se ne uključi, ne pokušavajte da ga sami otvorite, već se za pomoć obratite servisu. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas