Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Moćni napitak od TRI sastojka: Beli luk, đumbir i med povratiće vam energiju i podići će imunitet

Beli luk, đumbir i med su dobitna kombinacija kada je podizanje imuniteta u pitanju.

1614870333_Depositphotos_67310829_xl-2015.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Beli luk je najrasprostranjenija začinska biljka koja se koristi u celom svetu. Pored specifičnog ukusa, veruje se da leči i mnoge bolesti.

Pročtajte još: U umerenim količinama odlična je za čovekovo zdravlje: Ovo su sve dobre strane SLANINE

Beli luk deluje antibakterijski, a može smanjiti visoki krvni pritisak i holesterol. On će ublažiti i bolesti poput: prehlada, gripa, gljivičnih infekcija, putničkog proliva, a povoljno deluje i pri ublažavanju simptoma osteoartritisa, dijabetesa i povećane prostate.

Najbolji je sirov
Beli luk jača imunitet i pomaže telu da se očisti od toksina. Najbolje ga je korisiti sirovog jer je u suprotnom otežana apsorpcija svih njegovih hranljivih sastojaka. 

Đumbir

Đumbir je čudesni začin koji ima moćna lekovita svojstva. Lekari ističu da bi on trebao da bude deo svakodnevne ishrane. Đumbir se najviše korisiti u istočnjačkim kulturama, i dodaje se raznim vrstama voća i povrća. 

Pročitajte još: Svakodnevno konzumiranje jabuka nosi brojne benifite, a dva su najvažnija - smanjen rizik od astme i nastanka dijabetesa

Đumbir je jedan od najboljih izvora antioksidanata

Recept: beli luk, med i đumbir

Za ovaj moćni napitak potrebana vam je glavica belog luka, komadić đumbira, kašičica meda i čaša tople vode. Beli luk izgnječite, a komadić đumbira izrendajte na sitno. Dodajte kašičicu meda i dobro promešajte. Mešavinu dodajte u čašu tople vode i još jednom sve dobro izmešajte. Za bolji ukus i jače delovanje u ovaj napita možete iscediti i pola limuna, piše centarzdravlja.hr

Svakodnevno uzimajte ovu kombinaciju na prazan želudac jer ćete se osećati zdravije i biti puni energije.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas