Oglas
· · Komentari: 0
ishrana

Moćni sastojak ĐUMBIRA ima jako delovanje u borbi protiv infekcija: Zašto bi češće trebalo da se nađe na meniju?

Đubmir ma mnogo zdravstvenih blagodeti, a odličan je i dodatak jelima.

1617189752_Depositphotos_13991264_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Đumbir je cvetna biljka poreklom iz jugoistočne Azije. Svrstavaju ga u najukusnije i najzdravije začine na planeti. Može da se koristi kao svež, sušen, u prahu ili kao ulje i sok. U poslednjih nekoliko godina čest je sastojak kozmetike.

Pročitajte još: Rešite se napetosti i smanjite TAMNE PODOČNJAKE za 30 sekundi: Jednostavno je

Đumbir je bogat gingerolom, supstancom sa moćnim antiinflamatornim i antioksidativnim svojstvima. Ima veoma dugu istoriju u raznim oblicima tradicionalne i alternativne medicine.

Gingerol
Glavno je bioaktivno jedinjenje u đumbiru. Odgovorno je za mnoga lekovita svojstva đumbira. Prema istraživanju, gingerol ima moćne antiinflamatorne i antioksidativne efekte. Na primer, to može pomoći u smanjenju oksidativnog stresa, što je rezultat prekomerne količine slobodnih radikala u telu.

Koristi se kao pomoć pri varenju, smanjenje mučnine i borbu protiv gripa i prehlade.

Gubitak kilograma

Prema studijama đumbir ima važnu ulogu u gubitku kilograma. Studija iz 2016. godine na 80 žena sa gojaznošću otkrila je da đumbir takođe može da pomogne u smanjenju indeksa telesne mase (BMI) i nivoa insulina u krvi. Visok nivo insulina u krvi povezan je baš sa gojaznošću, prenosi sajt Healthline.

Smanjenje šećera u krvi i smanjenje rizika od srčanih bolesti

Đumbir može imati moćna antidijabetička svojstva. U studiji iz 2015. godine, na 41 učesnika sa dijabetesom tipa 2, 2 grama đumbira u prahu dnevno smanjili su šećer u krvi za 12%. Takođe je dramatično poboljšao hemoglobin. Rezultati su impresivni, ali ih je potrebno potvrditi u većim studijama pre nego što se daju bilo kakve preporuke.

Pročitajte još: Veš iz mašine vadite odmah, jer će vam zdravlje biti ugroženo

Može značajno smanjiti menstrualni bol

Jedna od tradicionalnih upotreba đumbira je za ublažavanje bolova, uključujući menstrualni bol.

Može pomoći u borbi protiv infekcija

Gingerol može pomoći u smanjenju rizika od infekcija. Zapravo, ekstrakt đumbira može da inhibira rast mnogih različitih vrsta bakterija. Posebno utiče na zapaljenske bolesti desni.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas