· · Komentari: 0
trend

Modna inspiracija za kišne dane: Od kabanice do PVC MANTILA 21. VEKA (FOTO)

PVC mantil jedan je od vodećih modnih "izuma", elegantna zaštita od kiše je tu.

1620888398_Depositphotos_212265018_s-2019.jpg
Foto: Deposit

U kalendarima je uveliko proleće, ali naši pogledi kroz prozor to baš i ne potvrđuju. Ipak ne treba da budemo obeshrabreni, bar kada je reč o modi. Imamo ideju kako da zakoračite u kišni dan sa osmehom na licu. Danas imate priliku da uprkos tmurnim oblacima nosite najsvetliju, najšareniju kabanicu ili tako sjajan kišni matil da je nemoguće da ostanete neprimećeni.

Od kabanice do PVC mantila

Ukoliko baš ne volite kišu uvek možete da pomislite kako je stanovnicima Engleske, zemlji poznatoj po najvećem broju kišnih dana u godini. Istoričari mode tvrde da je Čarls Mekintoš 1823. godine proizveo prvu kišnu kabanicu. Dobio je ideju da napravi vodootpornu tkaninu tako što je između dve pamučne tkanine stavio sloj gume. Odatle kabanica odlazi u svet i postaje ne samo deo zaštite od kiše već i deo mode.

Pročitajte još: ŠANEL vraća nekadašni veliki trend: Modna kuća pomera trendove kada je šminka u pitanju (VIDEO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

Dva veka kasnije moda ide u korak sa vremenom i željama kupaca. Tako nastaju popularni PVC mantili. Pojavili su se nedavno, mnoge poznate dizajnerske kuće uvrstile su ih u deo kišne mode, a sve više vidimo da su pronašli i svoj put do ormara.

Pročitajte još: Znate li šta je POPLIN haljina koju možete kombinovati uz sve? (FOTO/VIDEO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ISAYA ELAIS🦋 (@elaisaya)

Izgledaju veoma elegantno i sofisticirano, a i pouzdana su zaštita od kiše. Ima ih u različitim bojama i dezenima. Ukoliko ste za minimalizam bež bi mogao da bude pravi izbor koji je izuzetno popularan ove sezone, a možete ih pronaći i u jarkim bojama poput crvene, žute i zelene.

Uz gumene čizme najsigurnji su recept za borbu protiv kiše. NJn možete da nosite uz pantalone užih nogavica bez brige od toga da postanu mokre. Nedostaje vam još omiljena boja kišobrana i spremni ste da zakoračite u kišni dan koji uopšte ne mora da bude tako dosadan.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.