· · Komentari: 0
DEKORACIJA

Možda ovog LETA ne idete na MORE, ali to nije razlog da se ne POIGRATE MORSKIM stilom

Nekada je dovoljno nekoliko uneti u dom nekoliko detalja i da čitava prostorija promeni atmosferu.

1596460362_Depositphotos_87401460_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto

Najčešće se morski motivi koriste za dekoraciju kupatila, ali ovaj stil može da ulepša i druge prostorije u domu.

Pročitajte još: SIVI zid, ZELENA sofa i CRNI tepih: Unesite INDUSTRIJSKIH dizajn u dom

Boje koje unose morski duh u dom su plave poput mora, bele kao nebo i bež kao pesak, ali i crvena u detaljima. Izuzetno je praktično nabaviti presvlake u nekoliko boja i njima prekrivati trosed u dnevnoj sobi koji se najviše koristi. Plavi prekrivač koristio bi se leti. Uz nekoliko detalja soba bi se lako pretvorila u morski dom.

Detalj u vrtu Foto: Piksabej
Nabavite plave jastuke, pepeljaru u obliku školjke, detalji daju stil prostoru

Tamno plavi jastuk sa resama poput brodskih konopaca ili beli u obliku pojasa za spašavanje. Tirkizni stočić i drveni poslužavnik. Kao i uvek, životni prostor se uvek transformiše detaljima, kao što su zavese, činije, pepeljare i jastuci.

Pročitajte još: Da li je PLAVA dobra za DOM? Da, ali samo pod OVIM uslovom

Soba dečaka kojeg uzbuđuje pomisao na putovanje morem treba da se uredi u kompletno morskom stilu. Uz beo krevet odlično se slažu plavo-bele zavese, ogledalo ukrašeno školjkama i ribama, ukrasno jastuče u obliku lengera.

Plava garnitura za terasu ili dvorište Foto: Piksabej

Pročitajte još: KOMAD nameštaja koji tera nepoželjne GOSTE i privlači BOGATSTVO

Pogrešan je stav da se plave boje ne kombinuju. Naprotiv, "grčki tikrizna", "bahami plava" i "karibi teget" se odlično međusobno slažu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.