· · Komentari: 0
DEPILACIJA

Možete ovo same: Probajte brzu i laku EGIPATSKU DEPILACIJU

Nemate mogućnsoti da odete kod kozmetičara, a nemate ni prilike da pokazujete noge. Depilirajte se same!

1606476510_Depositphotos_46178987_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Preporučuje se svima, potpuno je prirodna, a rezultati su fenomenalni. Zovu je još i egipatska depilacija, jer je, navodno, i Kleopatra koristila ovu metodu.

Pročitajte još: Komad odeće koji je savršen za ZIMSKE dane

Mada joj naziv zvuči kao vrsta primamljivog dezerta, depilacija šećernom pastom sve češći je izbor dama, ali i muškaraca, a Jelena Veljović, kozmetičarka, objašnjava nam zašto je to tako:

Limun, šećer i voda - to je sve!

- Žene su oduševljene time što se pasta sastoji isključivo od prirodnih sastojaka, limuna, šećera i vode, dok je vosak veštačke strukture. Ova vrsta depilacije je manje bolna od klasične, ne šteti koži, već je samo blago pilinguje. Uz to, pastom možete da prelazite preko istog mesta više puta, ako ne uspete da uklonite dlačice iz prve, za razliku od hladnog voska, koji se ne sme ponavljati na jednom mestu.

Među prednosti ove metode naša sagovornica ubraja i to što oni koji imaju izražene kapilare i vene smeju da se podvgnu samo ovoj i nijednoj drugoj vrsti depilacije, jer ne šteti ovim krvnim sudovima.

Pročitajte još: Menja tri odevna komada: Ovo je NAJPOPULARNIJA haljina za zimu! (FOTO)

Za osetljivu kožu
Dame koje imaju osetljivu kožu traže šećernu pastu, jer im jedino ona prija. Odgovara i muškarcima kojima se, nakon klasične depilacije, pojave crvene tačkice i "bukne" koža, jer se to na ovaj način ne može dogoditi.

Objašnjava nam i da se koža nakon tretmana namaže losionom, a potom se možete istuširati i okupati blagim sapunom. Međutim, 12 sati posle depilacije šećernom pastom ne bi trebalo da nanosite bilo kakve kreme na kožu, vežbate ili se sunčate.

Malje se razređuju.

- Još jedna razlika između ove i depilacije voskom je u tome što vosak skidate u kontra smeru od rasta dlake, a pastu u istom - kaže Jelena. - Samim tim dlaku izvlačite iz korena, dok voskom možete da je polomite i pokidate.

Pročitajte još: Kako prepoznati ORIGINALNI PARFEM?

Ako se odlučite za šećernu pastu, primetićete da će vam se malje nakon nekoliko meseci toliko prorediti i usporiti rast, da ćete moći da produžite pauzu između dva tretmana i na mesec i po. Zato u svetu depilacije kažu da je šećerna pasta - epilacija.

Savršena za osetljivu kožu Foto: Depozit

Pročitajte još: Tri greške koje pravimo ako imamo SUVU KOŽU: Promenite navike i videćete rezultate

Kako se obavlja tretman?

Šećerna pasta se napravi pa se u obliku kuglice veličine krupnijeg oraha u ljusci, postavlja na željenu zonu za depilaciju. Onda je nežno, blago, jagodicama četiri prsta (bez palca), povlačite više puta po koži i na kraju je vraćate niz dlaku. Kuglica se razlaže kao med, pasta je lepljiva i gusta, ali se ne sliva niz kožu, već razvlači, sve dok ne promeni strukturu od nakupljenih dlačica, kada je zamenite novom.

Pasta se razvlači po koži i skida rukom.

Skida se rukom, bez upotrebe traka, i lako odstranjuje sa kože, ne ostavljajući je ulepljenom. Ne zagreva se prethodno, već se iz kutije direktno nanosi na telo. Čuva se na temperaturi do 22 stepena, jer je i telo klijenta i ruke kozmetičara dodatno greju i otapaju.

Pročitajte još: Posvetlite kosu bez korišćenja farbe
- Depilacija šećernom pastom je fizički teža za onog ko je radi, i duže traje nego obična, ali je zanimljivija. Uz to, mnogo sam opuštenija, jer nemam strah da ću klijentu izgoreti ili pokidati kožu, pa je i on potpuno siguran - zadovoljno ističe kozmetičarka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.