· · Komentari: 0
TELO

Bićete oduševljeni posle ove DIJETE: Traje 10 dana i GUBI se 7 kilograma

Ovo je odličan način da se pre odlaska na more ili važnog događaja brzo skine višak kilograma.

sendvic.jpg
Foto: Piksabej

Ova  dijetu podrazumeva, praktično, neograničenu količinu obroka, ali samo od nekoliko namirnica. Sve je ostalo, osim vode, zabranjeno.

Grickajte ga tokom dana

Pročitajte još: Ovog leta ponesite za BROJ MANJU haljinu! Pitate se kako, a mi donosimo REŠENJE

Osnovu dijete čini salata od krastavca koja može da se jede u svakom trenutku kada se oseti glad. Od dozvoljenih namirnica treba nabaviti i:

  • 3 kriške integralnog hleba
  • 2 kuvana jajeta
  • 2 kuvana krompira
  • konzervu tunjevine
  • 1/2 kilograma svežeg voća (nikako dinja)
Osvežite se sokom od jabuke i krastavca Foto: Piksabej

Osnovni recept za salatu od krastavaca

Salata od krastavaca se pravi tako što se oljušte, iseku na kolutiće ili kockice i prelije kiselim mlekom ili, još bolje kefirom. Može da se doda i mladi crni luk.

Krastavac sadrži 96% vode i više se kalorija potroši dok ga organizam svari nego što ih sadrži.

Salta sa paradajzom

Spreman za salatu

Salata može da se napravi i od svežeg krastavca sa jednim paradajzom, zelenom salatom, nekoliko rotkvica i mladim crnim lukom. Samo se posoli ili začini limunom.

Salata sa tunjevinom

Krastavac se opere, viljuškom se po kori naprave linije i iseče na žilijen, pa se pomeša sa tunjevinom. Kuvano jaje se iseče na kriške. Ako ste gladni dodajte i kuvan krompir isečen na kockice. Ukus se popravi vlašcem, mentom, bosiljkom ili peršunom.

Šejk od krastavca i spanaća je hranljiv.

Šejk od krastavca

Krastavci se oljušte, iseckaju i ubace u šejker, pa se doda šaka opranog mladog spanaća. Da bi se poboljšao ukus može da se doda zelena jabuka, narenda malo đumbira ili iscedi limun.

Jedite i koru ako...
Kora krastavca sadrži vlakna, pa ako je domaći, iz bašte, nemojte ga ljuštiti.

Makrone od krastavaca

Kada osetite veliku glad napravite makrone od krastavaca tako što ćete ih izrendati kroz širi otvor i dobiti oblik nudla. Začine se limunom i obogate iseckanom nanom ili peršunom.

Pročitajte još: Pun i mlad MESEC kažu da je vreme za GLADOVANJE! Evo i rasporeda kada treba početi DIJETU

Krastavac je odličan za zdravlje, jer reguliše šećer, pa je dobar za prevenciju od dijabetesa. Sadrži vitamin K koji je dobar za kosti, a pošto se u kori nalaze vlakna reguliše ishranu. Prepun je vode, pa hidrira telo.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.