· · Komentari: 2
PREDRASUDE

Muškarci PARKIRAJU auto za 15 sekundi, ali ŽENE su ipak bolje U OVOJ STVARI

Muškarci će vam odmah reći da žene ne znaju da voze, da ih uvek iznerviraju svojim gestovima za volanom i da je bolje da se toga manu.

1594538423_Depositphotos_314456450_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Međutim, naučnici tvrde da su dame zapravo mnogo pouzdanije u vožnji od jačeg pola. Voze sporije i opreznije, poštuju saobraćajne propise, vezuju pojas i prave manje nezgode, dok su muškarci krivi za teže nesreće i češće su u njima povređeni. Ono što ženskom polu, ipak, ne ide od ruke jeste parkiranje.

Pročitajte još: Jednom se ZALJUBIMO, osam puta dobijemo POVIŠICU, a šta mislite koliko puta MUŠKARCI SLAŽU dnevno?

Istraživanja pokazuju da im je za to potrebna 21 sekunda, dok prosečan muškarac parkira auto za 15. Ali ni u tome muški vozači nisu savršeni.

Dame brže od njih uočavaju slobodno mesto, pažljivije procenjuju udaljenost i pravac, dok zbog nestrpljenja mnogi muškarci voze prebrzo oko parkinga i ne vode računa o tome da li će nekog zagraditi ili zauzeti dva mesta.

Žene su pouzdaniji vozači i brže uoče slobodno mesto, dok su muškarci bolji u psovanju.

Podaci još pokazuju da žene više psuju tokom vožnje i lakše gube živce, pa je tako 67 odsto njih sklono da se svađa sa drugim vozačima, dok to isto radi 54 odsto muškaraca. Mlađe dame žustrije i energičnije voze od starijih, zbog čega češće prekoračuju brzinu i ne poštuju saobraćajne propise.

Naučnici tvrde da žene, ipak, imaju slabiju aktivnost u delu mozga zaduženom za sposobnost orijentacije u prostoru, što se odražava na kvalitet vožnje.

Pročitajte još: Imate loše slike i malo PRATILACA? Nije ni čudo, sigurno pravite ove GREŠKE

Međutim, istovremeno lakše savladavaju instrukcije u auto-školi i posvećenije su učenju, dok muškarci na časove dođu samouvereniji, a zapravo teže usvajaju pravila.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.