· · Komentari: 0
NLO

Na pomolu je OBRT u slučaju "ROZVEL": Otkriven TAJNI dnevnik ključnog obaveštajca! (VIDEO)

Posle 70 godina od kada je kod Rozvela pao NLO Objekat pojavio se tajni dnevnik vojnog obaveštajca koji je prvi stigao na mesto udesa i ispitao olupinu.

Šta se prve sedmice jula 1947. godine, u olujnoj noći, srušilo u blizini gradića Rozvel u Novom Meksiku, gde se, u vreme hladnoratovskih odnosa, nalazila vazduhoplovna vojna baza?

Pročitajte još: Astrolog Tanja Veljković je predvidela sve što se desilo u SAD: Kaže da nas tek čeka SPEKTAKL i otkriva KADA!

"Obaveštajna služba 509. Bombarderske grupe u vazdušnoj bazi Rozvel objavila je danas u podne da je baza došla u posed letećeg tanjira", pisao je "Rozvel Dejli Rikord" 8. jula. Pošto je vest dospela na naslovne strane, već narednog dana oglasio se predstavnik Vlade izjavom da su olupine koje su pronađene na mestu pada ostaci balona.

Bateriju su podmetali novinarima kao dokaz!
Balon protiv SSSR?
Balon je bio deo "Projekta Mogul", osmišljenog na univerzitetima Kolumbija i Okeanografskom institut u Vuds Holu, sa ciljem da se na velikim visinama, detektuju infrazvuci nastali kao posle sovjetskih nuklearnih eksperimenata.

Specijalni balon je navodno bio vertikalni "voz",  dugačak 200 metara, opremljen mikrofonima, na dnu su bile baterije, a iznad heksagonalni reflektori. Jedan od katadioptera, pronađen je 1997. godine i na konferenciji za štampu ponuđen kao dokaz da nisu bili - vanzemaljci! Pronađena tela "vanzemaljaca" bile su lutke za testiranje!

Pročitajte još: Era Vodolije: Novi svet počinje da se rađa u januaru, a SAD u tome neće učestvovati!

To je, u najkraćem, oficijelna verzija koju, u skorije vreme, demantuju unuci obaveštajnog oficira Džesa Marsela i bivši operativac CIA Ben Smit, autor i voditelj serije iz tri dela na "Histori kanalu" pod naslovom "Rozvel: Prvi svedok".

Iskusni obaveštajac, poslat je u Rozvel.

Džesi Antoan Marsel, tadašnji potpukovnik u vazduhoplovstvu SAD i obaveštajni oficir u 509. Bombarderskoj grupi u vazduhoplovnoj bazi u Rozvelu, je "igrao ključnu ulogu u bacanju atomskih bombi na Hirošimu i Nagasaki". On je upućen na ranč u blizini Rozvela u julu 1947. godine da ispita tvrdnje kako je tamo pala "neidentifikovana letelica". Marsel je bio i ekspert za meteorološke balone.

Marsel Foto: Youtube/ screenshot WGN News
Ovce su bežale od mesta pada letelice.

Više stanovnika ovog područja u toku noći navodno je čulo snažnu eksploziju, a na delove letelice ujutro je naišao rančer V. V. Mek Brejzel, koji je sa prijateljem, Vilijemom Proktorom, vodio ovce. Stado ovaca je odbilo da kroči na poljanu da bi došlo do vode.

Pročitajte još: DVE godine su putovali do SRBIJE, a kada je došla CRVENA ARMIJA uništili su OFICIRSKE uniforme (FOTO/VIDEO)

- Ovo nije napravljeno ljudskom rukom - bila je prva izjava Džesija Marsela pred kolegama nakon što je pregledao ostatke letelice na ranču.

Mlad penzionisan
Majoru Marselu je skrenuta pažnja da više ne daje nikakve izjave i on je to poštovao do kraja života, 24. juna 1986. Već 1950, sa 43 godine, bio je oslobođen aktivne vojne službe, a u penziji je držao - servis za popravku televizora! Umro je 2013. godine.

Delovi su bili od tankog, srebrnastog metala, sličnog aluminijumskoj foliji. Upaljačem je pokušao da taj materijal rastopi ili zagreje, ali nije uspeo.Delovie je u bazi pokušao da probuši, ali se vrh burgije slomio! "Metal" se lako gužvao, ali vrlo brzo vraćao u prvobitni oblik.

Novine su sutradan sve demantovale!

Sutradan, 8. jula, novine su to objavile, a već narednog dana usledio je demanti pod naslovom "Rejmi demantuje "leteći tanjir", u kojem brigadni general Rodžer Rejmi, komandant Osme vazdušne jedinice iz Teksasa, izjavio da to nije bio NLO nego "ostaci meteorološkog balona".

Prvi stigli Foto: Youtube/ screenshot WGN News

Pročitajte još: Kada je PUTIN seo na OVU STOLICU svi su znali da će biti prvi čovek RUSIJE (FOTO)

Rančer Mek Brejzel sje tvrdio da nisu bili u pitanju meteorološki baloni, jer je već dva našao ranije, a ovi im nisu bili nalik. Vojska je Brejzela posle toga zarobila i držala u vojnoj bazi, a "Radio Rozvel" nije smeo da emituje, preslušava ili kopira njegov intervju..

Marsel je kobne noći probudio sina i pokazao mu delove letelice!

Rozvel incident nakon toga pao je u zaborav, sve do 1978. godine, kada je ufolog Stenton Fridmen stupio u kontakt sa sinom majora Marsela, Džesijem Marselom Juniorom, koji je bio vojni hirurg. On je u vreme događaja u Rozvelu imao deset godina i otac ga je te noći probudio da mu pokaže delove letelice koje je doneo kući!

Obdukcija vanzemaljaca?
Delovi letelice i tela vanzemaljaca odneta u bazu Rajt Paterson, gde je obavljena obdukcija. Čak se pojavio i navodni filmski snimak, ali je utvrđeno da je sniman 60-ih godina i da su lutke.

Pročitajte još: Čupavi, ogromni i gađali su kamenjem američke vojnike. Ko su ONI?

Unuci majora Marsela - Džesi Marsel Treći, Džon i Deniz -  obelodanili su tajni dnevnik dede. Oni tvrde da je napisao sve što nije smeo javno da govori.Oni su dnevnik poverili na analizu Dženifer Naso, forenzičkom istraživaču dokumenata sa dugogodišnjim iskustvom i radom za tajne službe američke vlade, koja je pomoću spektralnog komparatora utvrdila verodostojnost.

Dnevnik sadrži zagonetne tajne kodove
Ben Smit Foto: Youtube/ screenshot WGN News

- Pritisak koji je trpeo uticao je na mentalno stanje majora Marsela, kaže Ben Smit, bivši operativac CIA, istraživač i autor serije na "Histori kanalu" pod nazivom "Rozvel: Prvi svedok", koji je imao priliku da vidi dnevnik.

U majorovoj priči o padu postoje zagonetni delovi koji očigledno sadrže tajne kodove, smatra Smit, koji je seriju pripremao četiri godine sa potomcima Marsela Starijeg.

Pročitajte još: Naučnici potpisuju peticiju PROTIV slanja poruka u SVEMIR: Misle da su vanzemaljci pretnja za nas?!

- Sve dok postoji prikrivanje, slučaj Rozvel će utoliko biti interesantnij-  rekao je Smit za "Lajv Sajens".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.