Oglas
· · Komentari: 0
ŠMINKA

Na TikToku se upoređuju trendovi u šminkanju iz 2016. sa današnjim, a razlika je ogromna! (VIDEO)

Umesto mat podloge danas se preferiraju prirodne podloge boje kože, senke nisu upečatljive i nanose se minimalno, a najviše se ceni šminka koja se skoro ni ne vidi, poznatija kao "no make up, make up look".

1616155751_pjimage.jpg
Foto: Printskrin / TikTok / gwmakeup / keilidhmua / juliettaf
Oglas

Nedavno je jedna devojka na TikToku pod hašhtagom #2016vs2021challenge pokrenula izazov u kom žene i devojke upoređuju make up trendove iz 2016. godine sa današnjim trendovima šminkanja.

LJubiteljke kozmetike tako online upoređuju svoje make up rutine, i to tako da sa belom crtom po sredini lice podele na dve polovine: pa levu stranu šminkaju kako se to radilo "davne" 2016. godine, a desnu kako bi se našminkale za večerašnji izlazak.

Pročitajte još: Devojka DVA puta mesečno opere kosu OVOM SMESOM i tvrdi: Kosa mi više nije MASNA! (VIDEO)

A razlika je neverovatna!

Verovatno najočitije je da su nestali oni zaobljeni lukovi obrva, a zamenili su ih pravilni i zaglađeni lukovi iznad očiju, "premazani" sa bojom ili maskarom za obrve.

@mollypashbymua

Less is more 😊 I can’t believe I actually used to go out looking like that 🥺 #LiftYourDream #fyp #foryoupage #makeup #howidomymakeup #2016vs2021

♬ Up - Cardi B

Umesto nesjajne mat podloge danas se na licu preferiraju prirodne podloge boje kože, senke više nisu upečatljive i nanose se minimalno, a korektor se isto koristi samo gde je potreban, najčešće ispod očiju, da sakrije tamnije podočnjake.

Pročitajte još: Kako postići mačkasti izgled očiju (VIDEO)

Isto tako, većina današnjih make up proizvoda je u kremi, uključujući konturu, bronzer i rumenilo koji su pre bili puderaste teksture, a sjajni su ruževi zamenili one mat i bez sjaja: za što prirodniji i "svežiji" izgled koji je danas svima željeni rezultat.

@keilidhmua

Who even is she ? #makeup #2016vs2021 #transformation #beautyroutine

♬ original sound - KeilidhMua

- Baš kao i sve drugo i trendovi dolaze i prolaze, a ni bjuti trendovi nisu izuzetak - kaže bjuti urednica portala Cosmetify, Eli Čajld. Najnoviji trendovi o kojima se danas u bjuti svetu govori, dodaje, su "no make up look" (izgled bez šminke) ili "efekt čistog lica".

Pročitajte još: Budite PRAKTIČNE: Ovo su kombinacije koje možete da kupite sada i nosite godinama! (FOTO)

- Visoka moda i modne piste godinama su bile mesto ekstravagantnog šminkanja, a sada slave besprekornu, prirodnu kožu i "čistu lepotu" - kaže Čajld, što ne iznenađuje budući da se svi trude da u svakom smislu žive "održivo" i da koriste takve proizvode.

Zbog toga se i u lepoti sledi onaj poznati pristup da je manje - više. 

@juliettaf

Which makeup do you prefer?🤔❤️ #2016vs2021 #makeuptrends #makeupmetamorphos #viral #fyp #foryoupage

♬ som original - r u n w a y

Na trendove, kaže Čajld, utiču mnogi faktori, od poznatih i slavnih ličnosti do spomenutog pristupa održivosti i društvene odgovornosti, pa su svi danas više nego pre zainteresovani za zdravlje i negu kože.

- Kako smo zbog pandemije više vremena provodili kod kuće, nismo ni imali potrebu, a ni želeli da nam lice bude potpuno prekriveno sa slojevima podloge i pudera - dodala je.

Pročitajte još: Nezaobilazan klasik: Keri Bredšo je njima zaprošena, a nose potpis poznatog kreatora (FOTO)

Radije smo, kaže, hteli da postignemo prirodan izgled sa kojim bez puno razmišljanja možemo i da napravimo selfi i da obavimo poslovni poziv preko Zoom-a.

@gwmakeup

why doesn’t TikTok let u go back & edit after posting😭😡 anyways 2016 or 2021?! ##2016vs2021 ##makeuptips ##makeuphacks ##makeuptutorial ##viral ##fyp

♬ Poker face edited by me - Bailey

- A od svih trendova koji su se kroz godine izmenili, zdravo i čisto lice sigurno je najbolji trend koji nas je "pogodio" u poslednjih nekoliko godina - zaključila je Čajld.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas