· · Komentari: 0
lepi nokti

Način da vratite BELINU NOKTIMA koji su POŽUTELI

Tamni lakovi za nokte, guljenje pomorandži i različiti kućni poslovi dovode do toga da belina noktiju postaje – zamagljena.

1600169814_Depositphotos_161230522_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Postoji neverovatno mnogo razloga zbog kojih nokti koji su nekad bili savršeno beli, postaju žuti i neprivlačni. Međutim, na svu sreću postoji jednostavan način vraćanja beline noktima koji su izgubili svoj sjaj. Prema savetima stručnjaka došli smo do saznanja kako nokte učiniti ponovo blistavim, ali i saznali zašto postaju žuti.

ZAŠTO VAŠI NOKTI GUBE SVOJU BELINU?

Glavni kozmetički razlog zbog kog nokti postaju žuti je predugo zadržavanje tamnijeg laka na njima, usled čega oni lagano dolaze u stanje dehidratacije. Međutim, ako obično ne lakirate nokte ili bar ne često, a primetite da su postali žući, posredi bi mogao biti problem zdravstvene osnove u vidu gljivica na noktima.

Pročitajte još: PROČITAJTE koja DVA sastojke treba mazati na LICE da biste SPREČILI BORE

KAKO IZBELITI NOKTE KOD KUĆE?

Foto: Deposit

Postupak koji ćemo vam predstaviti odnosi se samo na nokte koji su svoju belinu izgubili usled korišćenja tamnijih lakova i sličnih situacija, koje nemaju medicinski problem u pozadini. Ono što možete da uradite u kućnoj radinosti, a što će vam obezbediti bele i lepe nokte jeste da im obezbedite negu koju zaslužuju. Piling za nokte i hidratacija su sve što je potrebno kako bi vaši nokti opet izgledali fantastično.

Šta vam je potrebno?

  1. pasta za izbeljivanje zuba
  2. četkica za čišćenje noktiju (može i četkica za zube)
  3. ulje za nokte po izboru (maslinovo, ako nemate ni jedno drugo pri ruci)

Pročitajte još: Pronađite pravu NIJANSU PUDERA za vaš ton kože

Postupak:

Istisnite pastu veličine zrna graška na svaki nokat i utrljajte prstom po celom noktu. Ostavite da deluje nekoliko minuta. Potom uzmite četkicu u ruke i uradite nežni piling svakog nokta. Aktivni sastojci paste za izbeljivanje zuba deluju jednako na površinu vašeg nokta kao i na vaše zube. Po završetku isperite i nanesite ulje za rehidrataciju nokatne površine.

Kako biste sprečili nokte u budućnosti da požute pobrnite se da pre tamnih lakova nanesete osnovni prozirni sloj laka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.