Oglas
· · Komentari: 0
POTRESNO

Nada Obrić progovorila o borbi sa rakom: Davali su mi dva meseca života

Nada Obrić već godinama vodi borbu sa rakom

1612436022_New-Project-1-.jpg
Foto: Youtube printscreen/ Pink TV
Oglas

Danas se obeležava Međunarodni dan borbe protiv raka, a naša poznata pevačica u jednoj emisiji, otkrila je kako se sada oseća i kakve su zapravo dijagnoze.

Pročitajte još: Jelena Karleuša otkrila pravu istinu o odnosu sa Duškom Tošićem (VIDEO)

Nadu Obrić svi smatraju velikim herojem, jer je među prvima javno pričala o svojoj bolesti i borbi koju već godinama bije sa opakom bolesti. Pevačici je   1999. godine dijagnostifikovan rak bešike, koji je odmah operisala, a koji se nažalost vratio prošlog leta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nada Obric (@obricnada)

Ponovo je morala na operacije i hemioterapije, ali se u tim trenucima susrela i sa veoma neprijatnim iskustvima, kada su je prijatelji odbacili.

- Predosetila sam da sam bolesna. Te kobne 1999. godine, za vreme bombardovanja, otišla sam u prodavnicu nameštaja da kupim dve foteljice da ih stavim u spavaću sobu kako bi, ako se razbolim, oni koji mi dođu u posetu mogli tu da sednu. Onda sam otišla u Nemačku i uhvatim sebe na kasi da plaćam tri pidžame koje sam kupila, razmišljajući da mi trebaju pamučne pidžame u bolnici. Dok sam to plaćala, shvatim da nešto nije u redu i kažem tadašnjem suprugu da moramo odmah u Beograd jer sam jako bolesna - rekla je Nada u emisji "Premijera - Vikend specijal" i dodala:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nada Obric (@obricnada)

- S mužem i decom sam otišla kod ginekologa. Odmah po doktorovoj faci sam videla da nešto ozbiljno nije u redu. Kad su stigli rezultati biopsije, lekar me pozove i kaže: „Nale, kako si?“ Prekinem ga: „Imam rak?“ On se izleti: „Ko ti je javio?“ Posle sam operisana, a tokom intervencije srce mi je stalo na stolu, pa su morali da me reanimiraju -ispričala je Nada i otkrila da joj je najteži period bio, kada je morala da ide na zračenje:

- To mi je bilo najtraumatičnije iskustvo u životu. Suzdržavala sam se dugo i pukla. Kao dve česme da su odvrnute, suze su tekle u potocima. Doktorka sa onkologije me je tešila, čak je i plakala sa mnom. To je bio najgori period u mom životu - u dahu priča pevačica kojoj se rak nakon četiri godine vratio:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nada Obric (@obricnada)

- Posle nekog vremena ponovo sam osetila da nešto sa mnom nije u redu. Odem kod doktora da mi pogleda mladež i on odmah kaže: „Ovo je karcinom. Mora da se skine odmah danas. Hitno je, sekunde su u pitanju.“ S bolešću se ne treba igrati. Treba sve završiti na vreme. To su ozbiljne situacije. Život je u pitanju. I ako dođemo u situaciju da nas život opomene i uspemo sve to da prebrodimo kao što sam ja, i dalje treba voditi računa. Svi moraju da nađu vremena za svoje zdravlje - kaže Nada i dodaje da je četvrti put uspela da pobedi ovu opaku bolest,  jer je dva puta vodila borbu sa rakom bešike, iako su joj davali samo dva meseca života.

Pročitajte još: Edita Aradinović prvi put javno progovorila o smrti rođenog brata

- Ovo mi je treći rak. Sada je bilo jezivo, upitno i mnogo teško. Bila sam skoro na kontrolama i kontrole kažu da sam totalno izlečena, nema veće pobede i nagrade. Imam dvoje unučića za koje živim. Moj unuk kaže da je on moj život i to je smisao života. Nije bilo lako, ali psiha je čudo! Ja to ne znam sebi da objasnim. Rečeno mi je da mi je ostalo 2-3 meseca života. Negde duboko u sebi sam znala to meni ne može da se desi. Bilo je teško, ali ja sam to prevazilazila. Kao da sam znala. Treba slušati svoj organizam, on ti precizno kaže. Shvatam svoju ulogu u ovome. Ništa nije završeno dok se ne završi! Ovo je moj novi život! Svaki sekund je veliki i svaki dan je novi dan. Svaki dan se dogodi nešto lepo, samo morate želeti to da vidite - zaključila je Nada u emisiji ''Premijera - Vikend specijalu''.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas