Oglas
· · Komentari: 0
JEZIVO

Najbolji kriminalistički dokumentarci rađeni po ISTINITIM DOGAĐAJIMA! (VIDEO)

Kriminalistički dokumentarci koji nisu za plašljivu publiku.

1626168640_woman-3096899_1920.jpg
FOTO: Piksabej
Oglas

Predstavljamo vam listu od pet dokumentaraca, koji spadaju u kategoriju misterije, ali ono što im daje težinu je činjenica da su svi rađeni po istinitim događajima.

Dakle, za sve vas Internet zaluđenike, teoretičare zavere i ljubitelje rešavanja slučajeva, ovo su  najčudniji dostupni istiniti kriminalistički dokumentarci.

Pročitajte još: Najbolji horor filmovi svih vremena! (VIDEO)

Kriminalistički dokumentarci

1.  American Murder: The Family Next Door (2020)

Upozorenje: Možda ovaj dokumentarac ne treba da gledate sa svojim dečkom / mužem, jer ga možda posle nećete videti na isti način. Čak i porodice sa najboljim slikama na društvenim mrežama sigurno će imati svojih problema, ali ono što započne kao vanbračna veza u ovoj uznemirujućoj priči o ubistvu postaje vrlo mračno. Prvobitno viđen kao muž pogođen tugom koji traži svoju nestalu porodicu, Kris Vats je postao jedan od najomraženijih muškaraca u Americi kada je priznao da je ubio svoju trudnu suprugu Šenan i njihove dve male ćerke, Belu i Selest. Normalnost čitave situacije je ono što ovaj slučaj čini toliko zanimljivim - na dan kada Kris ubija porodicu, par se dopisivao o povrću koje će kupiti za večeru.

2. Abducted In Plain Sight (2017)

U ovom kriminalističkom dokumentarcu, ne znamo šta je luđe, manipulativni komšija koji je kidnapovao Žen Broberg ili bezglava porodica koja joj je dozvolila da je kidnapuju, dva puta. Kada je Žan imala samo 12 godina, oteo ju je njen komšija Robert Berčtold, koji je bio decenijama stariji od nje. Međutim, vratio ju je nazad, sve dok je obmanjivao Žaninu porodicu. Ubedio je porodicu da odustane od svih optužbi za otmicu, nastavio je da provodi vreme sa ćerkom u sopstvenoj kući i ponovo je kidnapovao dve godine kasnije.

3. Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer (2021)

Dok tipičan  kriminalni dokumentarac ima jedan zločin, ovaj ima sve - ubistva, napade, silovanja, otmice. priča o jednom od najstrašnijih serijskih ubica u američkoj istoriji, u kojem se detaljno opisuje stravično divljanje Ričarda Ramireza, koji je na kraju osuđen za 13 ubistva, pet pokušaja ubistva, 11 seksualnih napada i 14 provala (ovo je verovatno samo delić njegovih stvarnih zločina). Upozorenje: Fotografije sa mesta zločina nisu za one koji pate od srca.

4. The Keepers (2017)

Ova američka dokumentarna serija od sedam epizoda istražuje sumorno ubistvo časne sestre Ketrin Česnik iz 1969. godine. Ono što je još uznemirujuće od njene nerazjašnjene smrti je otkriće onoga što je znala - Česnik je ubijena jer je saznala za obrazac seksualnog zlostavljanja devojaka u katoličkoj školi u kojoj je predavala. Kriminalistički dokumentarac sa ozbiljnom temom za razmišljanje.

Pročitajte još: Najbolje komedije svih vremena! (VIDEO)

5. Amanda Knox (2016)

Zamislite najgori mogući scenario vašeg iskustva u inostranstvu - i to bi bilo to. Kada presuda krene po zlu, američka studentkinja Amanda Knok osuđena je na 26 godina u italijanskom zatvoru zbog brutalnog ubistva i silovanja svoje cimerke Meredit Kerčer. U kriminalističkom dokumentarcu, Amanda istupa sa svojom pričom i uvodi nas u okolnosti koje su prethodile presudi, kao i priči o tome kako je oslobođena nakon četiri godine provedene u zatvoru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas