· · Komentari: 0
MORE

NAJČISTIJE plaže ima samo JEDNA zemlja, evo gde je na listi GRČKA

Nakon sprovedenog testiranja vode na 112 lokacija, jedna mediteranska ostrvska država ostvarila je savršen rezultat.

1624016420_Depositphotos_369027764_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Evropska agencija za životnu sredinu je nedavno ispitivala kvalitet vode na 22.276 kupališta u 27 zemalja Evropske Unije. Spisku su dodate i Albanija, Švajcarska i Velika Britanija.

Pročitajte još: Na beogradskom aerodromu testiranje moguće 24 časa!

Sve plaže na Kipru su čiste

U izveštaju, Kipar se ubedljivo našao na prvom mestu, jer ima najčistije plaže. Ova ostrvska država dobila je savršenu ocenu od 100%! Kipar je zaslužio najviše pohvale zbog izuzetno visokog kvaliteta voda za kupanje. Zapravo, od 112 kupališta na Kipru, svako od njih dobilo je najvišu, "odličnu" ocenu.

Testirali su lane
Testiranja su sprovedena između 1. maja i 31. oktobra 2020. godine.
Grčka ima čistije plaže od Španije

Evropske vode za kupanje su prošle odlično jer je 82,8% rangiranih dobilo najvišu ocenu.

Austrija bolja od Hrvatske

Odmah posle Kipra slede Austrija sa 97,7%, Grčka sa 97,1%, Malta sa 96,6% i Hrvatska sa 96,1% svojih lokacija koje su se našle u kategoriji vrhunskog kvaliteta.

Identifikovane su oblasti koje su zagađene.

- Dobar kvalitet evropskih voda za kupanje rezultat je 40 godina rada na sprečavanju i smanjenju zagađenja. Identifikovali smo i oblasti u kojima je bilo potrebno preduzeti određene mere - rekao je  Hans Brojninks, direktor organizacije.

Turizam je u Kipru opao za 85% prošle godine, u poređenju sa prethodnom sezonom.

Pročitajte još: Šef Marko je hranio Dačića, Vučića i Šojgua, a tajkunima na jahti je poslužio nešto NEVEROVATNO

Od svih, 296 lokacija, što je 1,3% testiranih mesta, dobilo je lošu ocenu. Velika Britanija, koja je bila u EU u vreme studije, imala je svega 17,2% lokacija u najvišoj kategoriji, a za nje se našla Poljska sa svega 22,1%.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.