· · Komentari: 0
VITKA LINIJA

Najjeftiniji i najefikasniji napitak za MRŠAVLJENJE koji se pravi od samo JEDNOG SASTOJKA

Dovedite liniju do savršenstva.

1628944423_top-view-1248950_1920.jpg
Foto: Piksabej

Ovaj napitak efektno topi kilograme, a za njegovu pripremu biće vam potrebno samo jedno povrće, i to kupus. Konzumiranje ovog povrća bilo sirovog, kiselog ili rasola, ima mnogo pozitivnih uticaja na naše telo.

Pročitajte još: Dijeta Milice Pavlović koju će obožavati SVE ŽENE: Možete izgubiti čak 10 kilograma, a NEĆETE GLADOVATI

Kupus sadrži brojne benefite, poput velike količine vitamina C, vitamina K, mangana, folne kiseline i manje količinu vitamina B6, kalcijuma, kalijuma i tiamina, te se smatra pravim eliksirom zdravlja i dobrog izgleda.

Sok od kupusa je izrazito bogat vitaminom C i beta-karotinom. NJegovom konzumacijom unosimo u organizam i folnu kiselinu, vitamin B1, B6, tiamin. 

U narodnoj medicini sok od kupusa koristi se i za želudac, posebno ako imate problema sa gurušicom.

Kupus sadrži kalorije u maloj količini. Nasuprot tome, bogat je vlaknima, a čak do 92 posto njegovog sadržaja je voda.

Kako se pravi sok od kupusa?

Sok od kupusa takođe sadrži komponente koje pomažu sagorevanju viška masti u telu. Mnoge studije su dokazale da povećana upotreba soka od kupusa smanjuje rizik od gojaznosti, dijabetesa, srčanih oboljenja i ukupne smrtnosti, ali i poboljšava kvalitet kože, energiju i podstiče zdravo mršavljenje.

Potrebno je samo da listove kupusa usitnite u blenderu i iscedite sok kroz gazu.

Pijte trećinu soka pola sada pre obroka, a možete ga pomešati sa sokom od limuna, cvekle ili šargarepe.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.