Oglas
· · Komentari: 0
DEKORACIJA

Najpopularnija biljka na društvenim mrežama: Cveta od proleća do jeseni, a najviše se koristi za BUKETE (FOTO)

Cveće koje krasi i vrt i dom.

1617627490_flowers-1716747_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Cveće koje ste viđali u vencima, buketima za venčanja i cvetnim aranžmanima sada je postalo izrazito popularno kao poseban ukras u vazama.

Poreklo
Dolazi iz porodice karanfilića, a  prirodi je možemo videti na suvim mestima, jer joj ne odgovara vlažno tlo. Sama se širi i razmnožava, a retko kad je napadaju bolesti. Ona je tipična istočnoevropska biljka koja se probila i do naših prostora. U srednoj Evropi je množete pronaći u Austriji i Nemačkoj.

Pročitajte još: Predivna BILJKA: OVO nežno cveće raznih boja može živeti čak 100 godina!

Gipsofila ili šlajer je cvet koji veoma voli sunčana mesta, te se često koristi u mnogim prolećnim aranžmanima, a cveta od proleća do jeseni. Prepoznatljivo je po sitnim cvetovima koji se najčešće mogu pronaći u beloj, ali i u ljubičastoj ili ružičastoj boji. 

Pročitajte još: Ocenite golim OKOM: Evo kako prepoznati kvalitetan RASAD

Kao ukrasna vrsta, najčešće se uzgaja kao jednogodišnja ili višegodišnja biljka. 

Može porasti u visinu oko 90 cm
Naziv
U engleskom jeziku nosi ime 'baby's breath', a zbog svog gracioznog izgleda jedna je od najharizmatičnijih biljaka.

Višegodišnje mogu izdržati u vrtu ukoliko nema previše vlage u zemlji, a pre zime tlo bi se trebalo izmešati sa peskom ili piljevinom. Ona se uzgaja i koristi kao ukras u raznim suvim cvetnim aranžmanima, a često se koristi i kao ukras za venčanja te se može kombinovati s gotovo svakom drugom vrstom cveća, piše "plantopedia".

Pročitajte još: Ne bacajte koru od banana: Iskoristite ih za bolji RAST biljaka, ali i SPAS onih uvenulih

Ulepšava svaku kuću i vrt

Zbog tankih grančica i malenih cvetova savršeno će ukrašavti svaki enterijer. Ove godine postala je izuzetno popularna kao ukras, a to dokazuju i društvene mreže koje su prepune slike ove biljke.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas