Oglas
· · Komentari: 0
nokti

Nalakirajte NOKTE kod kuće PRECIZNO I LAKO uz ove savete

Da bi ste uspešno i lako nalakirali nokte, potrebno je da ispunite nekoliko krajnje jednostavnih i nimalo teških preduslova za to.

1595852527_Depositphotos_70193699_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Prvi od tih preduslova jeste da imate lepe i negovane, uredno oblikovne nokte, a drugi je da napravite izbor laka koji želite. Kada ispunite ova dva preduslova, sve što vam preostaje jeste da odvojite malo vremena i da počnete.

Na šta je potrebno obratiti posebnu pažnju?

Pre nego što počnete da lakirate nokte, obratite pažnju na to da lak koji ste odabrali bude dovoljno tečan i razmazit. U protivnom, mogli bi naići na nepotrebne otežavajuće okolnosti u vidu zadržavanja grudvica laka na vašim noktima, što bi dalje rezultiralo nedovoljno urednim rezultatom i izgledom noktiju.

Pročitajte još: NA NAJLEPŠOJ PLAŽI SOMA BEJA: Izvan buke i gužve, parče raja umočeno u Crveno more (FOTO)

Prvo oblikujte nokte i proverite da li je lak dovoljno tečan!

Ukoliko vam se dogodi da ste ustanovili da je lak gust i nedovoljno razmazit, rešite to tako što ćete u njega

Foto: Pixabay

sipati par kapi acetona i promućkati ga. Kada je gustina laka odgovarajuća, pre početka samog nanošenja na nokte, uredno pripremite nokatne ploče. na kojima ne sme biti zaostalih tragova prethodnog sloja laka.

Kako nanositi lak na nokte?

Prilikom samog mazanja, lak nanosite u što preciznijim i pravilnim potezima ruke, počev od korena nokta prema njegovom vrhu od jedne do druge strane nokta.

Pročitajte još: PILINZI ZA TELO iz vaše kuhinje: Prave se jednostavno, a KOŽA će vam biti zahvalna!

Ukoliko je potrebno da zbog njegove svetle nijanse, neki lak nanesete u više slojeva kako bi bio izražajniji, između slojeva nanošenja napravite malu pauzu i sačekajte da se jedan sloj laka sasvim osuši pre nego što preko njega nanesete drugi sloj.

Obavezno pravite pauzu između slojeva nanošenja!

Nikako ne nanosite više od dva sloja laka. To bi moglo rezultirati time da se lak prevremeno oljušti i skine ili čak da se u samom startu neravnomerno i nepravilno osuši.

Foto: Pixabay

Ako vam se dogodi da uz sav trud i preciznost pokreta prilikom mazanja ipak napravite mali propust i pređete granicu površine nokta, nikako za uklanjanje tog viška laka nemojte koristiti vateni tufer natopljen acetonom, jer bi ste tako rizikovali da aceton dotakne lak na vašim drugim noktima i da pokvari njihov izgled, već aceton u maloj količini nanesite na štapić za uši i štapićem precizno uklonite višak laka.

Pročitajte još: Kako da nosite NAJPOPULARNIJE PANTALONE ovog leta, da izgledate LEPO, a osećate se UDOBNO

Dodatni saveti

Za pojačanu trajnost laka na svojim noktima, koristite neki od gelova i premaza predviđenih za to. Birajte kvalitetne i postojane lakove i izbegavajte predug kontakt noktiju sa vodom i grubim predmetima sa kojima vaši nokti mogu ostvariti trenje. Takvi predmeti su recimo sunđer ili žica za sudove i slično. Od njih, nokte možete zaštiti higijenskim rukavicama, koje osim što štite vaše nokte, imaju pozitivan uticaj i na zaštitu kože ruku u celini.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas