· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Nalivate se KAFOM? Evo koliko je optimalno da ih popijete SVAKOG DANA

Bez obzira na to je li reč o kafi sa kofeinom ili bez njega, taj napitak blagotvorno utiče na opšte zdravstveno stanje

1599596792_kafa.jpg
Foto: Pixabay

Osobe koje dnevno konzumiraju tri do pet šoljica kafe imaju manji rizik od prevremene smrti kao posledice srčanih bolesti, dijabetesa i Parkinsonove bolesti, a i manje su sklone suicidu, pokazalo je poslednje američko istraživanje.

Pročitajte još: Ova BILJKA je lek protiv starosti, a Hitler je po nju poslao u Rusiju TAJNU EKSPEDICIJU

Istraživanjem su obuhvaćene osobe koje ne piju kafu ili konzumiraju dnevno manje od dve šoljice, potom one koje ispijaju umerene količine tog napitka i osobe koje dnevno popiju i do pet šoljica.

Ova studija ipak nije omogućila da se otkriju pozitivni učinci kafe na potencijalno sprečavanje razvoja karcinoma
Prikupljeanje podataka
Rezultati istraživanja temelje se na podacima prikupljenim u tri velike ankete sprovedene između 300.000 medicinskih sestara i zdravstvenih radnika koji su odgovarali na upitnike o vlastitom zdravstvenom stanju i životnim navikama tokom tridesetogodišnjeg razdoblja. 

Pročitajte još: Podmladite telo 5 GODINA i istopite 8 KILOGRAMA sa ČAJ DIJETOM

Suprotno prethodnim istraživanjima, ova studija nije omogućila da se otkriju pozitivni učinci kafe na potencijalno sprečavanje razvoja karcinoma.

Pročitajte još: DESET jedostavnih pravila za 10 kilograma MANJE

Naučnici upozoravaju da se konzumiranje veće količine kave ne može savetovati svakome.

Pročitajte još: U redu je da NE VOLITE teretanu, ali onda vežbajte LAKE vežbe sa ŠIPKOM

- Redovno ispijanje kafe uključuje i redovne i zdrave prehrambene navike - objasnio je koautor studije, profesor nutricionizma i epidemiologije na Harvardu, Frank Hu.

On objašnjava i da neke populacijske grupe, poput trudnica i dece, moraju voditi računa o količini kofeina koji unose u organizam.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.