Oglas
· · Komentari: 0
oprez

Namirnice koje nikako ne smemo držati u VRATIMA FRIŽIDERA: Tu je mesto za ovu vrstu hrane

Stavljanje hrane u frižider svodi se na jednostavno odlaganje namirnica bez mnoog razmatranja gde bi one trebalo da stoje.

1611910992_Depositphotos_181189758_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Na kvalitet i trajanje hrane utiče temperatura i pozicija u frižideru. Obično zanemarujemo to da su mesta u vratima frižidera najtoplija. Prema tome bi trebalo i pozicionirati namirnice.

Pročitajte još: SVILEN i ukusan: Tajna SAVRŠENOG krompir pirea

Mleko i jogurt gotovo uvek stavimo baš na tom za njih problematičnom mestu.

Vrata nam izgledaju kao idealna pozicija za držanje mleka ili jogurta, ali tu će se pokvartiti brže nego što stignemo da ih popijemo. Takođe, na višim temepraturama rastu potencijalno štetne bakterije. Što je mleko duže izloženo toj toplini u vratima, bakterije će se brže razvijati.

Najbolje je da se navikavamo na to da namirnice poput mleka i jogurta ostavljamo u zadnjem delu frižidera ili na sredini.

Pročitajte još: ČARAPICA za šolju: Pravi se LAKO, evo OVAKO (VIDEO)

U ovom delu držite hranu poput kečapa, senfa i džema. Oni imaju najmanju verovatnoću da se pokvare usled izloženosti višim temperaturama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas