Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Naočare, namirnice, nakit...a evo koje još stvari ne treba da čistite vlažnim maramicama

Ukoliko ste neko ko koristi dezinfekcijske vlažne maramice na svemu, vreme je da to prestanete da radite, poručuju stručnjaci.

1608817427_Depositphotos_13686240_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Na određenim površinama dezinfekcijske maramice mogu naneti puno više štete nego koristi.

Kožne torbice i presvlake

Iako se dezinfekcijske maramice čine brzim načinom čišćenja, one sadrže alkohol i amonijak koji mogu isušiti kožu i oštetiti njen završni izgled. Umesto toga, odlučite se za komercijalno sredstvo za čišćenje kože ili isprobajte mešavinu tople vode i deterdženta za sudove.

Pročitajte još: Sva pravila održavanja KOŽNE OBUĆE: Kako se odlažu, četkaju, a šta posebno ne vole!

Naočare

Oduprite se nagonu da prebrišete naočare vlažnim maramicama, jer one mogu da oštete stakla, kažu stručnjaci. Umesto toga, očistite ih s kapljicom sapuna i tople vode ili upotrebite komercijalno sredstvo za čišćenje stakala.

Nakit od bisera

Čišćenje bisernog nakita s dezinfekcijskim maramicama nikako nije dobra ideja. Mogu oštetiti meko kamenje, uključujući bisere i smaragde. Za čišćenje radije koristite toplu vodu i blagi sapun.

Pročitajte još: Svakodnevne navike žena zbog kojih se GUBI KOSA!

Foto: Depozit

Mrlje na odeći

Čišćenje mrlje dezinfekcijskom maramicom može je učiniti manje vidljivom, ali određenim vrstama odeće neće biti od koristi. Alkohol u maramicama može izbledeti boju i oštetiti tkaninu.

Namirnice

Nikad ne treba da čistite voće, povrće ili bilo koju drugu hranu dezinfekcijskim maramicama, jer sastojci iz maramica nisu namenjeni za namirnice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas